Dyrest er turen for de som kjører nordover til Sjusjøen og Hafjell. Hytteeierne i Trysil som er bosatt i hovedstaden slipper heller ikke billig unna. Dette er en av de dyreste å reise til med hensyn til bompenger, skriver Nettavisen.

Pølse i slaktetida

For hyttefolk på Sjusjøen er bompengene nærmest å regne for en pølse i slaktetida, skal vi tro lederen for Sjusjøen Vel Jan Ove Holmsen.

- Det er så dyrt å ha hytte at bompenger har vi aldri vært et tema som velforeningen har tatt opp. Eiendomsskatt, strøm, vann og kloakk, brøyting og betaling for løypekjøring gjør at det koster deg 40.000 kroner i året før du har beina innenfor hyttedøra, og da har vi ikke regnet med kapitalkostnaden, sier Holmen til Nettavisen. 

Rimelig til Gaustablikk

Men han finner det sannsynlig at det er hytteeiere som er opptatt også av bompengekostnaden. Med Oslo som utgangspunkt koster hver tur over 300 kroner. Selv bor han i Ås og betaler 370 i bompenger hver gang har drar på hytta. Velforeningen i Norges største hytteområde har imidlertid aldri satt bompenger på dagsorden.

Nettavisen har satt opp en tabell som viser bompengekostnaden til noen av de mest kjente vinterdestinasjonene. Oslo-Hemsedal viser drøyt 200 kroner i bompenger, Nesbyen ca 200, Beitostølen drøyt 130 og Trysil 330. Til Gaustablikk er ekstrakostnaden 60-70 kroner med utgangspunkt i hovedstadsområdet