Illustrasjonsfoto
- Stanken er grusom. Det nytter ikke å være på hytta om sommeren og grille og kose oss når det lukter sånn som det gjør her nå, forteller Håkon Oddvik til NRK Vestfold. Han er nabo til renseanlegget på Falkensten i Horten, og vil stevne kommunen for retten fordi det ikke gjøres nok for å få bort kloakklukta i området. Når vindretningen er ugunstig og det lukter som verst må vi bare reise av gårde, sier Oddvik til NRK Vestfold. Han krever nå erstatning fra kommunen, og løfter om at renseanlegget holder utslippene på et minimum.
Rådmann Ragnar Sundklakk i Horten kommune tar trusselen om rettssak med stor ro.Etter å ha fått en politianmeldelse gjennomførte kommunen ifjor tilsyn med Fylkesmannen på renseanlegget. Ingen avvik ble funnet i prosessen, og Sundklakk ser derfor ingen juridiske problemer i forhold til videre drift. Han viser også til at flere tiltak er satt  i verk etter en driftsforstyrrelse i juni.
- Tiltakene ble gjennomført for å kartlegge situasjonen, og vi er i gang med å gjennomføre forbedringer, sier Ragnar Sundklakk til NRK Vestfold.