Uansett hva vi er ute etter av bruktbøker, er nettstedet antikvariat.net stedet. Der finner vi bøker både i Norge, Sverige og Danmark.

Skrev onkel toms
Hun skrev Onkel Toms hytte.

Onkel Toms hytte

Vi finner flere forskjellige utgaver av Onkel Toms hytte, og den utgaven som appellerer mest, finner vi i Vangsgaards Antikvariat i København. Du får den for rundt en norsk tusenlapp. Den har et virkelig flott omslag, som vi viser et lite utsnitt av som artikkelens hovedbilde. 

Boka fins i en rekke utgivelser, så for den interesserte, går det an å la denne boka, med masse forskjellige omslag, bli et eget samleobjekt.

Eller kanskje du er interessert i boka om hun som skrev den berømte boka. Den er tilgjengelig hos Thorsens Antikvariat i Grimstad for 150 kroner.

Og i Sverige, hos Akarps Antikvariat i Lund, kan det også hende det er en godbit å finne: Onkel Toms Stalbrödre. Et Supplement til Onkel Toms Hytte.

skarvheimen
Denne typen bøker er det mange av på bruktmarkedet.

Fra hytte til hytte

Nok om Onkel Tom. De bøkene det er mest av når søkeordet er hytte, er ulike hytte til hytte-bøker fra ulike deler av den norske fjellheimen. Her er det mange fine bøker tilgjengelig for et par hundre kroner.

Også Turistforeningens årbøker er det mange av, helt tilbake til 1877.

Opp-pussing og restaurering

Ulike bøker om reparasjoner og restaurering fins også å få tak i.

Gjør det selv. Reparasjon og utbedring av hus og hytte, som kom ut for vel tjue år siden er ett eksempel og fins i flere eksemplarer hos antikvariatene.

Eller hva med Tom Gyrans bok om tilbygg til hus og hytter fra 2001? Den tar for seg både planlegging, utførelse og hvordan du gjør jobben selv.

Praktisk for hyttefolk

Egen hytte skal være ei praktisk håndbok for alle som har hytte eller som ønsker å skaffe seg ei. Denne er skrevet av Nils Chr. Trosterud og er tilgjengelig i tre eksemplarer.

I en omtale av boka heter det at det på en lettefattelig og grundig måte gis råd om alternative energikilder, som toalett, vei, vedlikehold, økonomi m.m. Egen hytte er også en rådgiver for den som skal bytte hytte, kjøpe brukt hytte, anskaffe seg tomt osv. Juridiske problemer, forhold til naboer, offentlige myndigheter er grundig behandlet, og i tillegg finner man en rekke småtips om bl.a. mus og skadedyr, insekt i treverk, forbund og foreninger, lynavleder og småskader.

Skjønnlitteratur

Guttorm Nulands Hytte til salgs vil kanskje også pirre nysgjerrigheten til noen. Romanen er til salgs for en hundrelapp i Nynorsk Antikvariat i Tvedestrand.