Det er i forbindelse med revisjon av gjeldende kommuneplan at Gjerstad kommune har åpnet for en utvidelse av en godkjent hytteplan. Utvidelsen er på 200 dekar. DN går altså imot utvidelsen.

I sin uttalelse legger DN vekt på at områdene nordvest i Gjerstad kommune har stor verdi for friluftslivet i regionen. Områdene fremstår som ganske urørte, og er uten store reiselivs- og hytteutbygginger. Skog- og fjellområdene her ligger nær en stor befolkning, og utgjør nære og relativt snøsikre områder til byer og tettsteder ved kysten av Aust-Agder og nedre Telemark. Mange som søker turer i større fjell- og skogområder vil søke seg til de aktuelle områdene. Områdene er egnet for mange typer tur- og fjellfriluftsliv til alle årstider.

Den utvidede utbyggingen som kommunen ønsker å åpne for, vil etter DNs mening redusere muligheten for å utvikle området som turområde og et utgangspunkt for turer. Den utbyggingen som allerede er godkjent, vil ikke ha en slik effekt.

DN mener det har nasjonal betydning å opprettholde slike høykvalitets lavfjellsområder med snaufjellspreg, urørthet og god snøsikkerhet. Dette er nødvendig for å dekke behovet for større turområder i skog- og fjellterreng nær opp til byer og tettsteder. Det er viktig at de består med opplevelses- og attraksjonsverdier mest mulig intakt.

Det er særlig viktig at områder som egner seg som inngangsporter og turutgangspunkter opprettholdes uten inngrep. Skorva-området er etter DNs mening et slikt område.

Det er Miljøverndepartementet som skal avgjøre saken.

Kilde: Direktoratet for naturforvaltning
Foto: Fylkesmannen i Aust-Agder