– Jeg visste at Martin (Johnsrud Sundby) hadde fått låne en hytte av Saltdalshytta på Sjusjøen. Jeg snakket med han, og spurte om hvem jeg skulle snakke med, sier Therese Johaug til Avisa Nordland.

Therese Johaug
Therese Johaug har tenkt mye på hva hun skulle gjort om hun ikke hadde fått låne Saltdalshyttas visningshytte på Sjusjøen. Foto: Skjermdump fra filmen

60-70 hyttedøgn på kort tid

Hun fikk nummeret og ringte til markedssjef Trond-Arve Nikolaisen.

– Han hjalp meg fra første sekund. Jeg kunne bare reise opp til Sjusjøen, og allerede dagen etter var jeg på plass. Broren min, Karstein, kom opp et par timer før meg. Han ringte og sa at «hytta er heelt sjuk», og det var den virkelig, forteller Johaug til avisa.

Totalt var søskenparet på hytta 60–70 døgn i løpet av bare tre-fire måneder. 

Se Thereses julefeiring på Sjusjøen.

Måtte bort fra Oslo

Det å komme bort fra Oslo var viktig. Hun hadde søkt på Finn og ville til et sted hvor hun umiddelbart fikk gå på ski. På det tidspunkt levde fortsatt drømmen om VM i Lahti.

- Jeg har tenkt på hva jeg skulle gjort om vi ikke fikk lånt hytta.

På Sjusjøen lå skiløypene rett utenfor døra.

- Det var en stor lykke for meg. Den gesten Trond-Arve gjorde setter jeg utrolig pris på. Jeg kan ikke beskrive det. Når alt var på det mørkeste, og det han gjorde der, betydde alt. Han viste en enorm rauset. Selv om det var mye negativt i den tiden rundt saken, ble det at jeg fikk en relasjon til Trond-Arve og Saltdalshytta noe virkelig positivt, sier Johaug.

Alt var dritt, Sjusjøen fantastisk

Markedssjef Trond-Arve Nikolaisen var aldri i tvil om at han skulle bidra for Johaug.

– Jeg snakket ikke med noen, og ryddet plass i visningshytta. Det var ikke noe å nøle på. Hun trengte en hånd der og da, og jeg ga henne det. Det handlet også om å gjøre det så diskret som mulig, for det var det Therese trengte der og da, sier Nikolaisen til Avisa Nordland.

Når alt annet var dritt, var det fantastisk å kunne være på Sjusjøen, sitte i soloppgangen med en kopp kaffe med strålende skiforhold rett utenfor døra, sier Johaug.

Onsdag går suspensjonen ut, og neste lørdag går hun Skarverennet.