Kronprinsen og kronprinsessen ønsker å takke Kristiansand kommune for initiativet til at de skulle få overta NRKs tidligere eiendom på Flekkerøya i Kristiansand, men har bestemt seg for å takke nei til tilbudet, heter det i en pressemelding fra Slottet.
Avgjørelsen kommer etter en totalvurdering hvor det er tatt hensyn til prosjektets kompleksitet. Dette gjelder inngripen i landskapsvernområdet, hensynet til grunneiere i nærmiljøet og nødvendige sikkerhetstiltak, heter det videre i pressemeldingen. Kronprinsparet vil imidlertid fortsette å se seg om etter et sommersted på Sørlandet.

Ordfører vil hjelpe
Ordføreren i Kristiansand tar avgjørelsen til etterretning, men gleder seg over at kronprinsparet fremdeles ønsker seg landsted på Sørlandet.
- Vi tar kronprinsparets vurdering til etterretning. Kronprinsparet er fremdeles interessert i å ha et feriested på Sørlandet, og det syns vi er flott. Jeg syns det er hyggelig om vi etter hvert kan bidra til å hjelpe dem med et sted i Kristiansand, sier ordfører Jan Oddvar Skisland i en pressemelding.
NRK-tomt
Tomten som kronprinsparet tidligere ønsket, har vært i NRKs eie og ble solgt til Kristiansand kommune for 2,25 millioner kroner. Eiendommen er på 42 mål med 400 meter strandlinje og tilhørende småøyer.
Meningen var at kronprinsparet skulle kjøpe en del av eiendommen, men det skulle vise seg å være vanskelig.
Etter at tomten ble solgt til fra NRK til Kristiansand kommune, ble NRK beskyldt for å ha solgt tomten på billigsalg. Det medførte at Riksrevisjonen involverte seg i saken.
Et annet problem var at Gunnar Askbo, som har en sjøbod på eiendommen, har evig bruksrett til en del av tomten. Denne avtalen ble inngått med NRK i oktober 2000, og meningen var den gang at Askbo skulle fungere som vaktmester på eiendommen. Også denne avtalen stiller Riksrevisjonen seg skeptisk til,
Det har vært forsøkt å få til en løsning hvor Askbo får en annen tomt, men uten hell.
Nå løser imidlertid saken seg ved at kronprinsparet trekker seg fra hele kjøpsprosjektet. (©NTB)