Som hytteeier ønsker jeg ikke at denne skatten innføres, politikere og byråkrater viser stor fantasi for å pålegge oss i Verdal nye avgifter, sier Jan Juberg som har hytte ved Innsvatnet, skriver nrk.no

Nrk.no skriver videre at Verdal er den andre kommunen i Trøndelag som går ut og sier at de vil kreve eiendomsskatt for hele kommunen, inkludert hytter. Fra før er det kjent at Oppdal vil gjøre det samme.

- Vi har fortsatt en presset kommuneøkonomi og vi står foran store investeringer, dermed må vi ta i bruk de inntektsmulighetene vi har. Forslaget går ut på at vi innfører eiendomsskatt i hele kommunen, også for hytter, fra neste år, sier rådmann i Verdal Rudolf Holmvik.

Fra 2007 står kommunene fritt til å velge hvor mye eiendomsskatt de vil ta. Rådmannen i Verdal ønsker lovendringa velkommen, skriver nrk.no 

- Endringa som gjør at vi kan kreve inn eiendomsskatt for hele kommunen synes jeg er en rettferdig, sier Rudolf Holmvik.

Økonomiplanen i Verdal er ennå ikke behandlet politisk, den skal opp i formannskapet i slutten av august. Men etter det NRK forstår kommer forslaget til å bli vedtatt.

Bilde: Favoritthytten AS