Du kan søke etter overnatting i hus, hytter og slott over bortimot hele verden i et slags kjempe-Finn, eller du kan leie ut et rom hjemme hos deg selv, hele huset ditt, eller hytta di. Etter hva vi kan forstå. må du i det siste tilfellet enten bo i rimelig nærhet av hytta eller alliere deg med noen, for å få formidlet nøkler og sørget for å få vasket etter bruk.

Innholdsrike nettsider

På airbnb.no er det svært mye informasjon, og det hele virker seriøst. Det må det antageligvis også være, siden det er blitt en så stor suksess.

Det vil føre altfor langt å gi en beskrivelse av all informasjonen på nettstedet, og oppfordrer deg til å lese all informasjonen grundig, blant annet om hva som kreves av deg for at du skal regnes som seriøs. Og hvis du ikke er det, får "hele verden" vite det. For både leietagere og utleiere deler erfaringene sine med andre.

Vi vil forresten nevne at det er rimelig å være med. Firmaet tar ikke noe for å leie plass på nettstedet og tar bare 3% av leieinntektene dine.

En annen ting som kan være verd å nevne, er at deltagelse i airbnb-nettverket, kan by på mange hyggelige menneskemøter.

Omtaler

På nettsidene er det henvist til omtaler både på Aftenposten, NRK og TV2. Les dem og se videoene for å bli enda litt klokere.

Et pussig navn

Det hele begynte med tilbud om en luftmadrass (air) på golvet og bed&breakfast (bnb), noe som skapte navnet. Nå, sju år seinere, er altså tilbudet blitt vesentlig utvidet, med ulike standarder og prisklasser.