Bildet over: Kvinnekontakt i NJFF Hedmark, Vigdis Jensen (til venstre) sammen med Hilde Bakken og Mette Larsen og huden Nelly.

 - Antall kvinner har økt veldig de siste årene. 11-12 prosent av medlemmene våre i Hedmark er kvinner, sier Vigdis Jensen, som er kvinnekontakt i fylket. Norges Jeger og Fiskeforbund (NJFF) Hedmark har 10.474 medlemmer, 1.200 er kvinner. De siste fem årene har kvinneandelen mer enn doblet seg fra fire prosent opp til dagens nivå. Nå jobbes det aktivt for at enda flere kvinner skal bli medlemmer og komme seg ut. I månedsskiftet april/mai ble det opprettet et eget kvinneutvalg i NJFF Hedmark, melder avisa Østlendingen.

Egne kvinnekurs

- Kvinneutvalget i fylket har en koordinerende oppgave. Det er 62 lokallag, og vi håper at alle etter hvert skal ha en kvinnekontakt. Nå er det rundt 20 av lagene som har det, sier Jensen. Kvinneutvalget organiserer flere kurs rettet mot kvinner, elgjaktkurs i Tørberget første uka i oktober, småviltkurs siste helga i oktober i Vang, og samling for alle kvinnekontaktene 13.-14. november.

22. august hadde vi skyteopplæring og trening med 19 damer på Løtenbanen. Under Jakt- og Fiskedagene hadde vi egen stand, og jeg har hatt ganske mange e-poster og telefoner fra kvinner, som synes det er bra at vi gjør noe for dem. Det å dra på jakt er en terskel for noen kvinner. Kvinneutvalget er et skritt på veien for å få med flere ut, sier Jensen.

Kvinnenettverk

Mette Larsen sier at det viktigste for kvinnene er å ha et nettverk av andre kvinner.

- Mange tar jegerprøven, men for noen er det vanskelig å dra på skytetrening, sier hun.

- Det er kjempeviktig at noen tar kontakt og sier «jeg skal på skytetrening, det er bare å bli med», supplerer Jensen. Hilde Bakken mener det handler om trygghet for mange kvinner i et mannsdominert miljø.

- Mennene styrer jo litt, men er en flere jenter sammen, så er ikke noe spørsmål for dumt.

Målet til kvinneutvalget er at de skal bli helt likestilt med mennene. Det handler om å bli hørt og få lov til å komme med meningene sine.

- Der det er tyngst er på elgjaktlag, sier Mette Larsen.

- Der kan det være vanskelig for kvinne å få innpass, og det må vi jobbe med, sier hun, og gjennom kvinneutvalget er de på god vei.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE