Du behøver ikke engang ha planer om å jakte. Mange naturinteresserte mennesker følger kurset og tar jegerprøven uten at de nødvendigvis vil bli jegere. I tillegg til at du skolerer deg som jeger gir kurset god innsikt i hva som skjer i naturen. Selv om arrangørene ønsker at deltakerne skal begynne med jakt, er det ikke et krav. Kursledere opplever alle like positive og engasjerte, uansett målsetting. Noen endrer synspunkt underveis og blir jegere. Men sjelden motsatt. Deltakere med elg i blikket, finner du garantert på post året etter. Storviltjegere må ha minimum 30 treningsskudd på bane og bestå en skyteprøve for å kunne bedrive storviltjakt.

Teori og praksis
Jegerprøvkurset består av 30 timer, fordelt på ni samlinger. Kurset presenterer mye interessant teori, men også praktisk våpenhåndtering og utendørs skyting. Mer om kursinnholdet, kan du lese hos Solemskogen JFF. Ønsker du en landsdekkende liste over kurs, kan du sjekke NJFFs nettside og linke til lokallaget i ditt fylke.

Krevende kurs?
Kurset er krevende i den forstand at du må studere hjemme. Det holder ikke bare å stille opp på kurskveldene. Pensum er ca 400 sider. Eksamen holdes i regi av Norges Jeger og fiskerforbund og består av 50 spørsmål med tre svaralternativer til hvert spørsmål. Du må svare riktig på minst 40 av de 50 spørsmålene.

Alle over 14 år kan delta på jegerprøvekurs. Når bestått jegerprøve kan du, sammen med erfarne jegere, delta på småviltjakt fra fylte 14 og storviltjakt fra fylte 16. Her kan du lese om kravene du må fylle for å jakte i Norge.

Foto: Inatur