Av Janne Grytemark post@hytteavisen.no

 - Kajakk har blitt såpas populært, at det nå har kommet gode kajakker til barn også, sier han. Aabol ønsker å avlive et par myter rundt det skumle med kajakk.

- Kajakk er ikke noe farligere enn å ligge og flyte på en madrass. Det er en myte at det er vanskelig å komme seg ut om man går rundt. Tyngdekraften tar seg av det automatisk, sier han. Men bruker du sko når du er ute og padler, anbefaler vi sko uten lisser som ikke kan sette seg fast, sier han.
 
Start grunt
– Folk har blitt mer beviste på å holde seg i form. Nå som kajakken har blitt mer tilgjengelig enn før, har flere og flere fått øynene opp for aktiviteten. En trenger ikke å være i kjempeform for å begynne og det er den beste kombinasjonen når det kommer til trening og rekreasjon. Padling er rett og slett balsam for sjelen.

Mobil båt
 
Kajakk er også veldig mobilt. Nå barna først begynner å bli hekta på kajakk, er det fint å kunne slenge båten på taket når familien skal på hyttetur. Så lenge bilen er utstyrt med takstativ kan kajakken være med overalt.
– For barnefamilier kan en tomanns kajakk være en fin måte å ta med seg barna ut på vannet på. Det er dessutten den billigste og mest miljøvennlige måten å komme seg ut på vannet på. Når det er helt umulig å få båtplass, kan kajakk være et godt alternativ, mener Aabol.