Mens den gjennomsnittlige fjellhytta i 2012 ble solgt for 1.728.000 kroner, ligger den billigste leiligheten på Rjukan nå til salgs på finn.no for mindre enn sjetteparten.
Rjukan 1
En kort tur med Krossobanen fører deg opp i sola.

Fraflytting

I industriens glanstid var det fullt av folk i leilighetene på Rjukan. Sånn er det ikke nå lenger, så folk utenbys fra er ofte alene om å by.
Rjukan 2
Byen og Gaustatoppen.

Rjukan ligger nær Gaustatoppen

Rjukan har en flott natur, og Gaustatoppen, som ligger 1.883 meter over havet rager majestetisk over Rjukan. Cirka 30.000 mennesker tar årlig turen opp på Gaustatoppen. Mange av dem er hyttefolk i egen leilighet i byen. I godt vær kan de se mer enn sjetteparten av hele landet vårt fra toppen.

Krossobanen

Den nederste stasjonen på Krossobanen ligger like ovenfor byen. Krossobanen, som ble bygd i 1928, er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 og gitt som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola om vinteren. Fra den øvre stasjonen er det flott utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen.

Industri- og krigshistorie

Rjukan er ikke minst industrieventyret som Sam Eyde og Kristian Birkeland startet, og så kjenner vel alle historien om tungtvannssabotørene fra krigen.
Rjukan 3
Rjukan var et industrieventyr.

Verdensarv?

Alt dette og mye mer gjør at Rjukan er kandidat til UNESCOs verdensarvliste. Det kan du lese om på visitrjukan.com