Oslo Tingrett slår i en fersk dom fast at overdragelsen av familien Klomsæts landssted fra deres mor til den ene broren var ugyldig, skriver Varden. Sigurd Klomsæt er dømt til å tilbakeskjøte hytten til sin far og å betale 235.000 i saksomkostninger, hvorav 115.500 sammen med faren, til sin yngre bror, lastebilsjåfør Geir Kåre Klomsæt.

De to brødrene har lenge kranglet om retten til deres felles barndoms landssted, som har vært i familien i en årrekke.

sigurd_kolmsaet_300x470
Advokat Sigurd Klomsæt, her fotografert under en rettssak i Tønsberg. Arkivfoto: Harald Syvertsen

Lurt av storebror

Lillebroren hevder at broren lurte moren i 2005 til å overdra landstedet til ham, mens den senile moren lå på dødsleiet. Sigurd har motsatt seg dette.

Faren som fortsatt er i live, beholdt sin tredels bruksrett, og sitter idag i uskiftet bo. Mens storebror, Sigurd, fikk 2/3 av bruksretten, fikk lillebror Geir 177.666 kroner, skriver dn.no.

Lillebroren avviste pengebeløpet han ble tilbudt. Han ønsket bruksrett sammen med broren. Tingretten har nå dømt Sigurd Klomsæt til å tilbakeføre skjøtet på eiendommen til uskifteboet etter sin mor, ved faren Bjarne Klomsæt.

Han ble også idømt brorens sakskostnader med kr.119.800 fra den første saken, og sammen med faren, sakskostnadene fra den andre saken på 115.500 kroner.

350.000 kroner

Stridens kjerne er altså brødrene Klomsæts felles barndomshytte ved Tokevannet i Drangedal.

– Verdien av eiendommen er langt fra svimlende, men det er til gjengjeld følelsene de to brødrene må ha for stedet, skriver Kapital, som tidligere har beskrevet striden mellom den profilerte advokaten Sigurd Klomsæt og broren Geir Kåre Klomsæt.

Kjøpesummen til eiendommen er i skjøtet opplyst å være drøyt 350.000 kroner.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE