Tekst og foto: Trond Degnes

 – Nå har vi fritidshytte og sommerhus i ett bare en halvtimens biltur fra gården vår i Trøgstad, sier Tove Kreppen Jørgensen.

Vi har tatt en kort avstikker fra den gamle E18 nord for Ørje i Marker. Sommerkvelden er på sitt beste. Rødenessjøen som er en del av Haldenvassdraget, har slått seg helt til ro for kvelden. Landskapet speiler seg i vannet. 

_MG_5416
Tove Kreppen Jørgensen solgte hytta i Sverige da familien fikk kjøpt drømmetomta ved Rødenessjøen i Indre Østfold. Bedre utsikt fra kjøkkenbenker er vanskelig å finne.(Foto: Trond Degnes)

Like ved vannet

Den nye hytta ligger vakkert til bare 30 meter fra vannet. Beliggenheten er kort og godt strålende.

Familien fra Trøgstad fikk rett og slett et blinkskudd da tomta ble lagt ut for salg for to år siden. Da hadde de forsøkt å sikre seg en hytte like i nærheten, men da tomtekjøpet gikk i orden skjøt de «gullfuglen».

60 døgn i Värmland

- Vi hadde rundt 60 overnattingsdøgn på hytta i Vârmland. Nå blir bilturen en time kortere. Dermed blir vår nye hytte også som sommerhus å regne. I og med at vi bor på gård er det alltid noe som må gjøres. Nå kan vi kort og godt nyte ferieidyllen bare etter en halvtimes biltur, sier Tove Kreppen Jørgensen, som i likhet med sin mann har egen stilling i tillegg til driften av gården.

Trond
Med store vinduer er utsikten optimal.

Tok innearbeidet selv

Selv om det er to tømrerkyndige i familien, satset de på en ferdighytte. Sluttarbeidene – både innvendig og utvendig -  utførte de selv.

Sommerhuset har alle fasiliteter. Rominndelingen gjør den meget funksjonell og romslig for hele familien på fire voksne. Endeveggen mot nordvest består av mye glass og gjør dermed den idylliske utsikten maksimal. Terrassen utenfor er stor og innbyr til uteliv når sommeren er på sitt beste. 

Kajakk, kano - og fiske

Her er det gode muligheter til å nyte stillheten og koble av fra krevende jobber.  I og med at den nye E18 er lagt om hører de heller ikke noe til biltrafikken. Det er et ekstra pluss.

Beliggenheten betyr også at båten ligger et steinkast unna. I Rødenessjøen er det rike muligheter til å bruke kajakk og kano og prøve fiskelykken. Hvis de ønsker en rekeaften, er det bare å ta seg «vannveien» til den populære båtkafeen i Ørje.

Trøgstad-paret klarte det flere og flere nå jakter på: De fant den kortreiste hytteidyll.