Båtbyggerstien_500x332

– Jeg var veldig nøye med å understreke at det ikke kan bygges på tomta slik reglene er i dag, opplyser Tor Olav Strandskog i Privatmegleren i Tønsberg.

Det er tre forhold som taler imot bygging:

– I Tjøme kommune er det et generelt forbud mot å bygge nye hytter som ikke er til erstatning for eksisterende. Dernest har vann- og kloakknettet ikke kapasitet til flere hytter eller boliger i området. Og til sist ligger eiendommen i hundremetersbeltet, opplyser Strandskog .

Likevel opplevde han det reneste rushet av budgivere på tomta i det han kaller selveste indrefiléten av hytteområder i Norge.

Vanskelig prissetting

– Jeg vet ikke om andre tilsvarende tomter i dette området i dag, sier han.

Megleren opplyser at det var nok med bare én visning før budene begynte å hagle.

Strandskog opplyser at han var i sterk tvil om hva han skulle antyde som en fornuftig pris, men at takstmannen hadde anslått den til 300.000 kroner.

– Det første budet var på 195.000, og deretter gikk det slag i slag, helt til det sto igjen to budgivere som presset prisen helt opp til 1,6 millioner.

Kupp eller katta i sekken

– Hva burde prisen vært hvis alt lå til rette for bygging?

– Det er veldig vanskelig å si, men fem-seks millioner ville det nok helt sikkert vært.

Dermed kan det godt hende at kjøperen har gjort et skikkelig kupp til tross for en pris mer enn fem ganger så høy som prisantydningen. Det kan  muligens hende vedkommende ser for seg nye makthavere, og at strandsonepolitikken dermed kanskje vil bli lagt helt om.

Hvis derimot de politiske retningslinjene forblir slik de er i dag, kan tomta fort sammenlignes med den berømta «katta i sekken».

Da blir det kanskje Norges dyreste teltplass. 

Tekst: Tom Brodin