Ula 2

- Hun kom hit til vårt sommerparadis i Ula og laget en festkveld av de helt sjeldne. Vi inviterte også tre venner med på laget, forteller Mengshol. For denne gruppen laget Gulbrandsen en fire retters festmiddag, som gjestene sent vil glemme.

Vinnerne i Hytteavisens konkurranse ble kunngjort rett etter påske. Hovedpremien var en weekend i den luksuriøse tretopphytta Fosstopp i Hedalen. Denne gevinsten var det Mari Arnestad som vant. Turen til Valdres gikk noen måneder etter – i august.

Fordrink Ula
Grønnsaksnacks ble servert til fordrinken som var Aperol Spritz med masse appelsin.

Andrepremien: Fire retters på hytta med kokk

Først nå i november passet det for den andre vinneren å ta ut sin premie – en fire retters festmiddag anrettet av kokken ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.

- Selv om hytta vår ikke er så flittig brukt om høsten og vinteren, måtte vi jo ta imot premien her, sier Kari Mengshol. Ula er eksotisk hele året. Stedet gir ro i sjelen, uansett årstid. Fritidsboligen er egentlig et hus mannen min har arvet etter foreldrene sine, men vi kaller den uansett for hytta vår.

Ula hovedrett
Hovedrett: Indrefilet av reinsdyr med høstens grønnsaker.

Masse gode råvarer

Toril Gulbrandsen sto altså for premiemiddagen denne novemberkvelden.

Godt forberedt, med masse gode råvarer inntok hun kjøkkenet, kokte og braste mens gjestene hygget seg rundt et nydelig pyntet bord som vertinnen selv hadde sørget for.

- Det er alltid hyggelig og spennende å komme hjem til folk å lage i stand og servere middag. Og selvsagt er det stimulerende med gode tilbakemeldinger! Ja, ingen tvil om at menyen falt i smak. Med gode råvarer og mye frukt og grønt må det bli bra, sier Gulbrandsen.

Ula Fruktsalat bredde
Fruktsalat sto også på menyen.

Liker å servere nyheter

Hun liker å servere nyheter rosettkål (blanding av rosenkål og grønnkål) og brokkolini. 

- De passer begge godt til vilt. Vakre asiatiske reddiker fikk pryde forretten. De er ganske ukjente ennå, men dyrkes i Østfold og finnes i velassorterte butikker. Hasselbackpoteter er bankers. Det samme er fruktsalat. 

- Vi hadde en fantastisk kveld – utendørs omgitt av tåke men inne med fyr i peisen og med et uforglemmelig flott måltid, sier Kari.

Ula - En ostebit med pære og qumcuatmarmelade!
En ostebit med pære og qumcuatmarmelade!

Dette ble servert

  • Grønnsaksnacks ble servert til fordrinken som var Aperol Spritz med masse appelsin! 
  • Forrett: En salatsymfoni med kongekrabbe.
  • Hovedrett: Indrefilet av reinsdyr med høstens grønnsaker (smørdampet rosettkål, brokkolini, gul blomkål og stekt østerssopp og aromasopp).
  • Ostefat med Nidelv blå og camembert og cumquatmarmelade.
Ula Kokken i sving
- Det er alltid hyggelig og spennende å komme hjem til folk å lage i stand og servere middag, sier kokken Toril Gulbrandsen ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.