Ved den røde prikken øverst i kartet ligger Furutangen hytteområde.

Jan Skogheim og kona Lise står bak Furutangen AS, et område beliggende nord for Osensjøen i Hedmark, og et par-tre mil vest-nordvest for Trysil. I tillegg til 450 hyttetomter, er det blant annet anlagt et eget alpinanlegg ved hyttefeltet.

Åmot kommunes gebyrer på kart-, delings- og oppmålingsforretning har en stund irritert ekteparet Skogheim, og i høst klaget de formelt på Åmot kommunes gebyrpraksis. Lise og Jan Skogheim mener de ansatte i Rådhuset i kommunesenteret Rena tar seg for godt betalt og bryter med selvkostprinsippet, melder avisa Østlendingen. Advokatfirmaet Johnsrud, Sanderud & Skjærstad AS har ført saken for Furutangen-utbyggerne.

Kommunens praksis ble påklaget før jul, og Fylkesmannen i Hedmark har gitt Skogheim medhold i klagen. To fakturaer på til sammen vel 1,3 millioner kroner var grunnlag for klagen. Nå må Åmot kommune behandle Skogheims sak på nytt.

Åmot kommune hevder overfor Østlendingen at de har hatt store utgifter med kart og oppmåling. Økonomisjef Martin Wilisoo mener kommunen har sponset disse tjeneste overfor Furutangen AS. Økonomisjefen sier at kommunen i 2008 kun fikk dekket 41 prosent av utgiftene den hadde til kart- og oppmålingstjenester.