Ideen til tv-serien kommer fra produksjonsselskapet Globus, som tidligere har laget flere programmer for NRK og TV2, blant annet "Sirkus Northug" og "Vinnerskalle". Serien tenkes sentrert om hyttelivet og om hyttefolkets små og store prosjekter. Et sentralt element vil være oppfølgingen av en familie – fra kjøpet av tomt og hytteleverandør fram til innflyttingen. En håndplukket handy-man kommer til å være en gjennomgangsfigur i episodene.

Tv-serie over flere sesonger

Produksjonsselskapet Globus forutsetter at det foreligger 1, 5 millioner kroner i lokal kapital før de setter i gang med den første produksjonen. ”Hyttepatruljen” er imidlertid tenkt å leve over tid med to sesonger hvert år. Hver sesong vil ha ti episoder med visning søndag kveld, sommer som vinter. Hvilken kanal serien blir sendt på er foreløpig uavklart, men mye tyder på at den vil bli vist på TV2.

Satser på Langedrag-effekt

Gro Irene Svendsen i Nore og Uvdal næringsselskap var den som tok saken om medfinansiering opp med Nore og Uvdal kommune. Selv legger næringslivet i Nore og Uvdal én million kroner i potten.

Kommunens saksbehandler, Terje Halland, synes prosjektet lyder interessant og trekker en parallell til tv-serien fra Langedrag i 2001. Langedrag opplevde stor suksess etter at programmene ble vist på NRK tv.

Markedsføringsverdi på 34 mill. kr

– Det er ikke usannsynlig at en tv-serie fra hyttekommunen Nore og Uvdal kan resultere i økt hyttesalg, økt renovering av gamle hytter, økt besøksfrekvens og dermed økt handel i kommunen, skriver Halland i sin utredning til formannskapet. Næringsselskapet anslår i søknaden til kommunen markedsføringsverdien og ringvirkningene til å bli ikke mindre enn 34 millioner kroner det første året.

- Spennende prosjekt om hytteliv

Laagendalsposten har forsøkt å uteske mer om planene hos Anders Sæther i produksjonsselskapet Globus. Han vil ikke gå i detalj, men bekrefter at det jobbes med et spennende prosjekt om hytteliv.

- I den forbindelse lager vi gjerne en tv-produksjon fra denne regionen, sier Sæther til Lp.