Utsikten øvert i øvre Uvdal er upåklagelig,  her vestover mot Jønndalen/Hardangervidda

Nore og Uvdal kommune har i en årrekke hatt stor aktivitet innen hyttebygging, og mye tyder på at dette vil fortsette en god stund. Etter at Kronprinsparet har kjøpt tomter i Fjellsnaret hyttefelt i Nore Uvdal ser det ut til at Schumacher-effekten fra Trysil kan bli bli grundig forbikjørt. Tomteprisene har mange steder gått til himmels og interessen er stor.

Høyt i dalen
Nore og Uvdal kommune er velsignet både med en rik kulturhistorie og store naturområder. Her er porten til  Hardangervidda, vakre stavkirker og mange historiske bygninger. Ingen dalfører har flere bevarte trebygninger fra middelalderen. For den som er ute etter å oppleve det gamle gode fjellandet byr regionen på et mangfold av natur og kulturhistorie. At grunneiere også har satset på alpinanlegg og utbygging har satt fart i interessen. Det er særlig i fjellet Nord i Uvdal at utbyggingen har vært stor, men også ellers i kommunen er det høy aktivitet.

Fjellsnaret
Tomta som Kronsprinsparet har valgt ligger ut på solsiden av Uvdal, i Fjellsnaret hyttefelt, med utsikt over alpinsenteret på motsatt side av dalen. Her ligger tomtene i høyde fra 960 til 1 080 moh, og de øvre tomtene ligger helt i kanten av fjellbjørkeskogen.  Fjellsnaret viderefører den gamle byggestilen med gress på taket og solid og gjennomført håndverk med tradisjonsrike detaljer, stav og laft.
- Vi opplever stor interesse og ser fram til at flere hyttefelter skal bli tegnet ut, det er et fint område med masse vill natur og muligheter for mange slags aktiviteter, sier megler Nina Gundersen ved Ring Eiendomsmegling på Skøyen. For tiden har Nina en hytte og to tomter til salgs i Fjellsnaret.

Byggingen er i full gang. Her fra Uvdalstunet. Foto: planbo.no

Vekst
Det er ikke bare bygdas grunneierne som står for veksten. Selskapet Planbo i Sarpsborg er også til stede, og melder om rekordmange interessenter på høstens første visning. Godt over halvparten av leilighetene i prosjektet "Uvdaltunet" er  solgt, og Planbo har sikret seg store tomteareal i Uvdal. I årene som kommer vil de kunne bygge 400 hytte-enheter i tilknytning til Uvdal alpinsenter. Det ser med andre ord ut til at Kronsprinsparet kommer tili å få selskap i skibakken.