IMS-klassen var den mest prestisjefylte i årets utgave av seilasen som denne gang samlet godt over 1000 båter i ulike klasser. «Fram XV» tok en overlegen seier og vant med over en time på korrigert tid.
Etter målgang i Horten fikk kongen overrakt prisen som Årets Seiler 2005. Han tok en overlegen seier også i avstemningen om den gjeve prisen.
I en annen klasse som var omfattet med stor interesse mistet Knut Frostad i «Team Nokia Academy» sjansen til å vinne Færderseilasen for tredje gang på rad da han ble fintet ut av svenske Klas Nylöf.
Bare to minutter skilte svenske «HiQ» og Frostads båt over mållinjen i Grand Prix Trimaran-klassen. Nylöf tok en taktisk finte da havtåken rullet inn over de 60 fots trimaranene. Dermed mistet Frostad den svenske trimaranen av syne, og «HiQ» benyttet anledningen til å avgjøre.
– Det var en veldig tett kamp, og vi trodde vi hadde seieren i lomma. Men vi mistet kontakten med dem i tåken, og da gjorde de noe lurt som gjorde at de kom foran oss. To minutter på 26 timers seilas er ganske tett, sa Frostad som måtte nøye seg med 2. plass. (©NTB)