Takket være stor frivillig innsats har forbundet klart å mobilisere 50 lokalforeninger de siste to ukene. Flere hundre tusen kroner av forbundets sparekasse er brukt til å annonsere i riksavisene og med gode resultater.

 
Rød knapp
Etter den siste lovendringen som gir bønder økt eiendomsrett til festetomter ser nemlig landets 350 000 tomtefestere rødt. Målet med valgaksjonen har vært å gi SV og Ap et siste puff inn. Samtidig forteller man i valgmateriellet tydelig hva Senterpartiet står for.
 
- Vi har gjort det ingen politikere har våget, nemlig å drive kampanje for vår egen sak, siden ingen av partiene tør ta opp våre problemer, sier Olbergsveeen.
 
Alle har en
Alle kjenner en tomtefester og tomtefesterne her i landet med arvinger og familie utgjør ca 1 mill personer.
 
- Bare SV og Ap har sagt klart fra at de støtter oss, sier nestleder Grethe Gjertsen, men som også har fått høre det direkte fra toppene i partiene. - Vår sak er et “ikke-tema”. Dette skyldes først og fremst at tomtefestesaken truer husfreden mellom de røde og de grønne, men også at politikerne ikke vet helt hva de skal mene om oss.
 
Kom i klemme
Ved forrige stortingsvalg sørget tomtefesterne for å støtte Storberget, gjennom en stor annonsekampanje og ved å oppfordre alle med festetomt til å stemme rødt. – Etter forrige valg takket Arbeiderpartiet oss for hjelpen inn. Men vi havnet midt i den rød-grønne klemma, og vi kom dårligst ut av regjeringssamarbeidet, sier styremedlem Edgar Larsen, og viser til en lovendring som gir bøndene rett til ekstra betalt for tomter på festekontrakt.