Nordmenn kom seg med andre ord raskt etter den smule krisestemning som kom med finanskrisen. Interessen for fritidsbolig var på sitt høyeste i 2. kvartal 2007 da hele 40 000 kunne tenke seg å kjøpe hytte. Ett år senere, 2. kvartal i 2008 var interessen falt til i underkant av 20 000. Nå tillater Kari og Ola Nordmann seg igjen å drømme om hytte ved sjøen eller på fjellet. Rentenedsettelsene den seinere tid shar brakt optimismen tilbake.

Fledre hytter til salgs
Hytter til salgs er det også blitt flere av, flere enn ved samme tid i fjor, viser EiendomsMegler 1s BoligMeter. Med utgangspunkt i Finn.nos base har Makrosikt beregnet at det i øyeblikket er omkring 3000 fritidsboliger til salgs.

Hytter ved sjøen er nordmenns førsteprioritet. Av de som interesserer seg for kjøp av fritidsbolig har 36-37 prosent ønske om hytte ved sjøen i Norge eller Sverige. Interessen for hytte i fjellet har falt fra ca 18 prosent til 15. Fritidsbolig i utlandet, utenom Sverige, er aktuelt for færre enn tidligere.

Undersøkelsen gjenspeiler forbrukernes forventninger på flere områder. Slik forventer folk at prisene på sjøhytter kommer til å være høyere ett år fram i tid.