Tekst: Tom Brodin, illustrasjon: søkemulighetene for hytteleie på Finn.

Misnøyen skyldtes, ifølge klagerne, et defekt kjøleskap, manglende tv- og dataforbindelse, lukt på grunn av fukt, dårlig inneklima og for dårlig vasking. Så etter noen dager krevde de å avslutte leieforholdet, skriver lokalavisa Øyene. Men det ville ikke utleieren, som hadde bestemt seg for å leie ut for å få inntekter til nødvendig vedlikehold og oppussing.

Burde ikke overrasket

Før paret bestemte seg for å leie, hadde de tatt turen på våren for å kikke på hytta fra 50-tallet, med enkel standard, men med strandlinje.

Og nettopp det at de hadde sett hva de fikk, var en av grunnene til at retten ikke ville godta kravet om tilbakebetaling. Også en beskjeden ukespris på 7.000 kroner tilsa at standarden ikke var høy.

For dårlig dokumentasjon

Dessuten slo retten fast at leietagerne ikke hadde bevis for dårlig reingjøring, og at de burde sørget for objektive beviser for den vonde lukta, enten ved å hyre en takstmann eller ha vitner. Dessuten mente retten at litt rå kjellerlukt må tåles i en slik, relativt gammel bygning.

At utleieren sørget for nytt kjøleskap ganske raskt, talte også i dennes favør. Mens retten ikke vektla tv- og dataforholdene noe særlig.

En annen ting som kan gå galt når hytta leies ut, er at leietagerne uten å ville det tar med seg blodsugende småkryp.