Da boligen ble lagt ut for salg i sommer, ble det satt en prisantydning på 2,350 millioner kroner. Nå er boligen solgt for nesten det dobbelte.

- Vi hadde ikke regnet med at det skulle gå så mye over takst, for huset har en veldig enkel standard, men beliggenheten er jo fin, sier ansvarlig megler Karl Erik Sørensen i Meglerhuset Meum AS.

Sørensen forteller at man lenge har trodd at man gikk mot slutten av budrunden på eiendommen, som var under tvangssalg. Budrunden ble egentlig avsluttet tidligere i høst, men etter at saken var sendt over til tingretten kom det et betydelig høyere bud som retten besluttet at skulle tas med. Dermed var budrunden i gang igjen.

Kart_Skjarhalden
Tettstedet Skjærhalden er kommunesenteret i Hvaler kommune.

- Helt spesielt

Nå har det siste budet på 4,6 millioner kroner blitt stadfestet i retten, men hvem som nå eier huset, vil ikke megleren si noe om. Solveig Meum ved meglerhuset har tidligere sagt til f-b.no at det var vanskelig å taksere eiendommen.

- Vi har aldri solgt en eiendom til to milloner over takst. Det er helt spesielt, men det var en vanskelig eiendom å taksere med flott beligghet og ikke så bra bebyggelse, sa Meum.

Les også: Høyeste bud på "ormebolet": 3,7 millioner

Strådukker i galge

Da det var visning i sommer, ble det hengt opp strådukker i en galge for å skremme bort potensielle kjøpere. Dukkene skulle forestille naboer som ble heng, og over galgen hang det et skilt med påskriften: Det henges for få naboer.

Salgsprosessen har pågått siden i sommer, men Solveig Meum har tidligere sagt at dette ikke har vært den lengste budrunden hun har vært med på.

- Ikke den lengste. Det er helt normalt at det tar litt tid når det dreier seg seg om tvangssalg, men det er det mest spesielle, har Meum tidligere sagt til f-b.no.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE