Kronprinsparet ønsker først å avklare situasjonen rundt Gunnar Askbo, som har full bruksrett til deler av eiendommen, skriver Aftenposten.
– Jeg kan bekrefte at Slottet ikke ønsker å gi Kristiansand kommune relevant informasjon som trengs for å sette i gang en reguleringssak. Alle sider rundt tomtespørsmålet må først avklares, sier slottsforvalter Ragnar Osnes.
Osnes henviser til Flekkerøy-mannen Gunnar Askbo, som har evig bruksrett til ei sjøbod som ligger tett inntil eiendommen som er tiltenkt kronprinsparet.
Kristiansand kommune ønsker å selge eiendommen Naudetangen til paret. Planen er at 10 mål og 150 meter strandlinje skal omreguleres til fritidsbolig for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Eiendommens totale størrelse er på 40 mål og har mer enn 1.000 meter strandlinje.


Askbo har hele tiden gitt signaler om at han stiller seg til rådighet for en løsning slik at kronprinsparet kan få realisert hyttedrømmen. Han ønsker ikke noe millionbeløp men en tilsvarende sjøbod med like unik beliggenhet et annet sted hvis det blir makeskifte.
Askbo har også signalisert at han kan bli værende i sjøboden, med kronprinsparet som nye naboer.
Kristiansand kommune har signalisert at 1. juni er frist for å få informasjon fra Slottet, slik at reguleringsarbeidet kan komme i gang. Osnes opplyser på sin side at Slottet aldri har hatt 1. juni som noen frist for levering av noe som helst. (©NTB)


Bilde: kongefamilien.no