ikea

Tekst Tom Brodin, bilde fra IKEAs nettsider

Hytteeieren har ingen problemer med å forstå at det er han som må ta kostnaden, som det også står i leveringsvilkårene, men kan ikke fatte at det skal være nødvendig å møte opp personlig for å betale. For da han tilbød seg å sende penger ved hjelp av Vipps, var det, ifølge sjåføren, ikke anledning til dette.

Hva betyr begrepet «kjørbar»

Heldigvis ble problemet løst i dette tilfellet, siden snekkeren kunne reise ned til bommen og betale. Men hytteeieren synes kundebehandlingen i dette tilfellet var svært firkantet.

En kommunikasjonsrådgiver i møbelgiganten forstår at det var frustrerende for kunden, men påpeker at leveringsvilkårene sier at kunden må sørge for «kjørbar vei helt fram til leveringsadressen» Og at en vei stengt av bom regnes som ikke kjørbar.

Må du møte opp på ferja?

På spørsmål fra avisa om dette er noe som skjer ofte, svarer han at det skjer innimellom. I svaret nevner han også ferjer som et mulig problem. Trolig betyr dette at hvis du har hytte eller bor i et ferjefylke, må du være tilstede på ferja og betale billetten!

Sjekk betingelsene og sørg for eventuell bærehjelp

Vi minner forresten om at du kan få deg en overraskelse også om transportøren kommer fram. Det er nemlig ikke opplagt at varene blir brakt inn. Noen transportører leverer ved døra, mens andre ikke har anledning til å frakte dem lenger enn til porten. Dette er det smart å sjekke ut når varene bestilles, så du har tilstrekkelig med bærehjelp og eventuelt -utstyr når for eksempel en ovn på et par, tre hundre kilo skal i hus.