Reguleringsbestemmelsene sier at taket skal legges i tre, torv eller skifer/bruddheller. Hytteeieren satset derimot på betongtakstein. Han søkte ikke dispensasjon, og Tolga kommune har følgelig vedtatt å gi hytteeieren i Bekkelytjønna et overtredelsesgebyr for uaktsom overtredelse av reguleringsbestemmelsene, skriver Østlendingen. Kommunen mener dessuten at han trosset reguleringsbestemmelsene med forsett.

I 2009 mottok kommunen en revidert søknad om bygningsmessige endringer der hytteeieren ville «speilvende» hytta og å bygge den i laft i stedet for i reisverk. Dessuten ville han bruke takstein i stedet for torvtak. Kommunen godkjente dette, men da den ble kjent med at hytteeieren hadde brukt grå betongtakstein av typen Skarpnes, ble byggetillatelsen for takmaterialet trukket.
Hytteeieren beklaget og søkte nå dispensasjon, noe kommunestyret ga hytteeieren i mars. Men dispensasjonen hadde sin pris. Hytteeieren ble pålagt et overtredelsesgebyr på 25.000 kroner. Det hjalp ikke å klage på vedtaket. Kommunestyret avviste klagen, likeså fylkesmannen, skriver Østlendingen.