Avisa Varden skrev ved påsketider om en laftehytte som hadde gitt eieren mye av et sjokk. Han hyret lafteekspert Oppegard til å undersøke bygget. Etter reportasjen sto ikke telefonen, forteller Oppegard til avisa.

Svein B Oppegaard - foto 2-kopi
Svein B. Oppegaard: - Jeg er forbannet!

Forbannet over slett arbeid

– Jeg har til nå vært på seks hytter og kan vel si at jeg er forbannet etter å ha sett resultatet av slett arbeid og i tillegg dårlig jobb fra takstmenn.

Han forteller at han har vurdert flotte og kostbare hytter. Bak det eksklusive førsteinntrykket har det imidlertid blitt åpenbart grove byggetekniske feil. En gjenganger er at byggene er reist med fuktig tømmer og at laftehoder er feil utført. Oppegard har ifølge Varden også avdekket utilstrekkelig dimensjonerte etasjeskiller. I ett tilfelle veltet en stålampe da han gikk på gulvet. På en annen kunne han stikke hånda ut gjennom veggen.

 

Noe av det verste han har sett

En hytteeier forteller til avisa at Oppegaard fant en rekke feil, mangler det vil koste flere millioner kroner å rette på.

En annen hytteeier som har hyret Oppegaard, fikk ekspertens beskjed om at den var et av de verste tilfellene av dårlig arbeid han hadde sett.

Kritiserer utbyggere og takstmenn

Oppegaard retter kritikk både mot utbyggere og takstmenn.

– Når takstmenn ikke oppdager feil, dekker de seg med at de kun foretok visuell kontroll. Selv om ikke noe åpnes, skal de forstå at et tak er basert på fem og ikke åtte tommers sperrer. Da er det ikke plass til 20 cm isolasjon samt lufting. I tillegg blir bæringen for dårlig. Ved å titte så vidt bak belistning var det lett å se at det manglet vindsperrer. Bak listene rundt vinduer og dører manglet det i tillegg isolasjon, forteller Oppegard til Varden.