Vi er veldig glad i gavepapir, som kan bli til veldig flotte julekurver hvis du bruker linjal og har en stor porsjon tålmodighet.

Noen blir så fine at de trygt kan henges på juletreet år etter år. Eller kanskje gis bort til noen du setter pris på? Da bør du skrive en liten hilsen inni.

julekurv2
Bamsekurv.

Snu papiret 45 grader

Hvis du synes dette kan være en fin romjulssyssel, må du få med deg familien på å pakke gavene pent opp og ikke røske av papiret. Da bevarer du motivene hele.

Og så kan dere ta fram igjen gavepapirene når det har gått noen dager og finne de fineste motivene.

For at motivene skal komme fram riktig, må papiret som regel snus 45 grader. Lengden på hvert av de to papirene skal være tre ganger så stor som bredden, for eksempel 30x10 centimeter.

Husker du ikke helt hvordan du gjorde det, kan det være lurt å prøve seg fram først på papir som det ikke er så farlig med.

julekurv 3
Slipp fantasien løs.

Ikke bare kvadrater og rektangler

Det er slett ikke nødvendig å klippe parallelt med langsidene hver gang, så det blir bare kvadrater og rektangler. Her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv deg fram.

Som regel er det lurt med symmetri, men ikke alltid

julekurv 4
Her henger en kjempekurv på husveggen, festet med tegnestifter

Bruk hele bredden

Det er også mulig å lage kjempekurver, som du kan henge på veggen. Da bruker du hele bredden på to forskjellige ruller med gavepapir.

Og da trenger du jo ikke vente til etter at julegavene er pakket opp.

Lykke til!

PS: Hvis du er helt blank og har glemt alt du har lært om julekurvfletting fra barneskolen, finner du helt enkle oppskrifter når du gjør et søk på ordet "julekurv".

Husk forresten å ta med saks, linjal og gjerne litt ekstra papir, for eksempel noe glanspapir, hvis du skal på hytta.