Oddbjørn Rogne
- Jeg tror mange hyttekjøpere har savnet et tilbud som dette. Her skal de altså kunne finne hytta fullt ferdig på tomta, se hvor smart og lekkert den kan innredes, nyte utsikten og ta på materialene.

Omtrent slik er det nemlig et knippe gründere ser for seg at hyttesalgene kan foregå når de kommer i gang med sitt helt nye hyttevisningskonsept.

Fra hytte til hytte - før kjøp

- Opplegget er ikke helt ulikt det folk med planer om hytte finner på Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta. Forskjellen er at vi vil la en rekke forskjellige hytteprodusenter sette opp sine hytter som visningshytter i et hyttefelt. Når alle hyttene er ferdig innredet med møbler, tv - ja, alt som skal til for at man kan flytte inn, arrangerer vi en hyttemesse. I løpet av en uke kan publikum gå fra hytte til hytte, studere planløsninger, utsikten fra stua, møbler og finish. Kanskje finner de drømmehytta si akkurat her, forteller  Oddbjørn Rogne. Han er daglig leder i arrangørselskapet Momentu AS.

Publikum skal altså kunne betrakte og granske hyttene ferdig oppsatt ute i hytteområdet før de bestemmer seg for hvilken de vil ha. 

- Jeg tror mange hyttekjøpere har savnet et tilbud som dette. Her skal de altså kunne finne hytta fullt ferdig på tomta, se hvor smart og lekkert den kan innredes, nyte utsikten og ta på materialene. 

Søtelifjell 1
Tomtene i hyttefeltet Søtelifjell ligger fra 720 til 900 meter over havet.

Eggedal først ut

Fritidsboligene vil ikke bare bli et utstillingsvindu for hytteprodusentene, tror Rogne. Også alle underleverandørene vil her kunne vise hva de har å by på når det gjelder alt fra moderne smarthusløsninger og solcelleenergi til sofagruppen og flatskjermen. 

Eggedal er det første stedet hvor det nye konseptet skal settes ut i livet. Her - like ved det vernede naturskogsområdet Trillemarka og med utsikt til blant annet Gaustatoppen og Hardangervidda - er planen å sette opp og innrede 26 visningshytter som familien kan kjøpe så å si over disk. Arrangøren må ha ti visningshytter på plass før prosjektet kan realiseres.

Fordeler for kjøperne

- Mange hytteprodusenter er interessert. Når vi ser at vi har et tilstrekkelig antall inne, setter vi i gang. Den første messen kan bli holdt allerede i august-september neste år, sier Rogne. Selskapet han leder tar seg av arrangementet, eventet rundt visningene. Det handler i første rekke om markedsføring, samt happenings og underholdning under selve messen.

Når messen er over kan hytteleverandørene gjøre hva de vil med eiendommen: Selge den som den står - fullt innredet, eller uten inventar. Blir den i første omgang ikke solgt, vil den kunne brukes som visningshytte.

- Mange av hytteleverandørene setter jo opp flere visningshytter rundt omkring, hytter som senere blir solgt. Vi har imidlertid stor tro på godt salg der og da, ikke minst fordi det ligger økonomiske fordeler i dette for kjøperne også.

Søtelifjell 3
Hytteområdet i Eggedal ligger tett ved det vernede naturskogsområdet Trillemarka.

Inspirasjon fra Finland

Det aktuelle området i Eggedal eies av selskapet Diabas Entreprenør AS i Mjøndalen. De går i gang med å bygge infrastrukturen i det rundt 400 mål store feltet så snart snøen er gått. Eiendommen Diabas eier er i alt på rundt 2000 mål.

- Mange andre eiere av tomtefelt som er interessert?

- Interessen er stor fra Gausdal, så det neste feltet hvor vi realiserer et slikt prosjekt kan bli på Skeikampen. I Bjørkelangen satser vi på samme konsept, men med utgangspunkt i boliger.

Inspirasjon til den nye måten å vise fram og selge hytter på har initiativtakerne hentet fra Finland. Her har husmesser vært arrangert i en årrekke. Forskjellige entreprenører har innenfor et konsentrert område bygget ferdig innredede boliger, som så er blitt solgt under en husmesse.