På turen vil statsråden få oppleve turistforeningens tilbud i fjellet, gårdsturisme, lokal kultur og tradisjoner på en og samme tur. Følgesvenn over eggen vil være DNTs nye styreleder Tom Ivar Bern.

Nytt turtilbud frister
Så langt i år har 40 000 mennesker gått over Besseggen! DNT merker ikke minst en interesse for turer som kombinerer naturopplevelsen med andre aktiviteter. Et bredt tilbud av tematurer og kurs spesialisert mot ulike målgrupper står på DNTs program. ”Besseggen med seterliv” er allerede overbooket og et godt eksempel på hva dagens fjellturister ønsker seg mer av. Flotte naturopplevelser og klassiske fotturer i kombinasjon med seterliv og servering av lokale mattradisjoner i flotte historiske omgivelser. Hele turopplegget varer fra torsdag 10.08. til - søndag 13.08.

Interessen for gårdsturisme øker
Erfaringene fra næringen viser også økt interessen for bygdeturisme. Dette går frem av Norsk bygdeturisme og gardsmat sin undersøkelse etter sommersesongen 2005.

78 % av de som svarte etter 2005 sesongen, er svært eller ganske optimistiske når det gjelder fremtiden for deres bygdeturisme- / gardsmatbedrift.

Nesten 2/3 av de som svarte, forventer en årsomsetning innen bygdeturisme og/eller gardsmat på 100.000 - 1 million.

Regjeringen satser på grønt reiseliv blant annet ved at det i årets jordbruksforhandlinger ble enighet om å etablere et utviklingsprogram for grønt reiseliv i Norge. Det settes av 25 millioner kroner til dette programmet i 2007.

Kilde: Den norske turistforening
Tekst:  Merete Habberstad