Siri_Olsen_Wallas_p†_hytta
Wallasen er hytteeier Siri sin beste investering. Med kun en SMS starter ovnen og sørger for at Siri og Kjell-Arne kommer frem til varm hytte.

Øk komforten på hytta med Wallas varmeovn

Det er noe helt unikt med det å komme frem til en varm, tørr og innbydende hytte. Er du på jakt etter denne type løsning, er Wallas en helt enestående løsning du aldri vil angre på.

«Jeg husker ikke engang hvordan livet var før vi fikk Wallasen, bare at det var kaldt!» forteller Siri Olsen. For over 15 år siden kjøpte hun og mannen hytte i Rendalen – en svært kald hytte. 

Wallas diesel- og parafinovn er en finskprodusert varmeovn som kan fjernstartes slik at du kommer frem til en varm og tørr hytte. Når hytta oppnår en viss temperatur vil den termostatstyrte Wallasen sørge for at temperaturen holder seg stabil, og du trenger aldri igjen å måtte stå opp timevis i forveien for å sprengfyre om morgenen. 

Les mer: alt du må vite om Wallas diesel – og parafinovn!​ 

«Pipen var plassert midt i hytta, så jeg forslo for mannen min som er murer at vi burde rive pipen. Så den rev vi midt i januar, naboene trodde vi var helt gale! Det ble mange timer sittende på hemsen før vi fikk Wallasen montert» forteller Siri.

Wallas er spesielt godt egnet på hytter helt uten eller med 12 volt solcellestrøm da den trekker veldig lite strøm for å fungere. Den kan hente strøm enten fra eksisterende solcelleanlegg eller et lite fritidsbatteri du plasserer ved siden av ovnen.

«Selv om hytta vår ikke har strøm eller vann, er vi avhengig av å ha løsninger som gjør det mulig for oss å kunne ta en dusj og være på hytta året rundt. På hytta må det også være litt komfort! Det blir det med Wallasen» sier Siri Olsen.

Les mer: 10 spørsmål og svar om Wallas!

Wallas_varmeovn_Siris-hytte
Siri og mannen har hatt sin Wallas og diesel-ovn i over 15 år – og ville ikke klart seg uten!

Starter Wallasen dagen før de kommer på hytta

Muligheten til å "ringe hytta varm" gjør nemlig at hytteeiere som Siri og mannen Kjell-Arne bruker hytta på en helt ny måte, og sånn sett er Wallasen helt uvurderlig. Dobbelt så mange helger du kan tilbringe på hytta betyr for eksempel dobbelt så mye kvalitetstid med venner og familie! Har du pleid å unngå hytta om vinteren, vil de aller fleste Wallaseiere ta i bruk hytta nesten året rundt. 

«Vi er på hytta hver 14. dag og kanskje en dag i uka, sommer som vinter. Det hadde ikke vært mulig uten Wallasen» sier Siri. 

For Wallasen er nemlig mer enn en varmeovn, den blir en ny bestevenn som sørger for mer tid på hytta og en helt ny hverdag med økt komfort den tiden du er der.

Hytta i Rendalen er hyppig brukt året rundt. Med Wallasen installert trenger ikke Siri lenger å søke tilflukt på hemsen for å få varmen i kroppen, nå kan hun nemlig ringe hytta varm:

«Vi starter Wallasen via SMS hjemmefra før vi drar på hytta. Et par timer før vi drar opp, eller kanskje dagen i forveien om det er vinter og veldig kaldt. Det blir aldri rått med Wallasen inne, det er så deilig. Kun én gang fikk vi ikke startet den, da dro Kjell-Arne opp et par dager i forveien for å starte den manuelt. Da var det -20 inne i hytta, så den Wallasen utgjør så stor forskjell» sier Siri Olsen.

Wallas_diesel_parafinovn_antrasittgr† (2)
Wallas diesel- og parafinovn egner seg perfekt for deg med hytte uten strøm – den krever kun 12 volt og har et svært lavt drivstofforbruk.

Så varm blir hytta, og så lang tid tar det

Vi pleier å si at hvis du starter på minusgrader, vil temperaturen øke med rundt 15 grader på et døgn. Starter du på -5, er hytta +10 etter et døgn. Når det er sagt kommer det mye an på hvordan hytta er isolert: noen hytter kan du se ut gjennom plankene på, mens andre er bedre isolert enn huset hjemme. Dette vil spille inn på nøyaktig hvor raskt det går, men generelt øker temperaturen med rundt 15 grader på et døgn.

Et ekstra tips for rask og effektiv oppvarming er å sette en varmedrevet vifte på toppen av Wallasen, som for eksempel en Sirocco eller Neat 864.

Se alle varmeprodukter fra Sunwind her!

Monter ovnen selv – eller få jobben utført av et Hyttesenter!

Du kan fint montere Wallasen selv, her er det rett og slett så rett frem at du må sette deg godt inn i bruksanvisningen og passe på at du har med deg riktig verktøy for jobben. Dette kan det være lurt å sjekke på før du drar opp på hytta.

Har du andre ting du har mer lyst til å bruke den verdifulle fritiden på, finnes det flere Sunwind Hyttesentre som tilbyr montering av produkter som Wallas. Håvard fra Sunwind Hyttesenter Hedalen har for eksempel montert flere hundre bare på Hedalsfjellet alene!

Finn ditt nærmeste Sunwind Hyttesenter her! 

«Hytteeiere vil aldri angre på å kjøpe en Wallas»

Etter Siri og Kjell-Arne monterte Wallasen på hytta har de hatt over 600 besøk på hytta, betydelig flere enn de ville hatt uten:
 
«Til andre hytteeiere som vurderer Wallas vil jeg bare si at den må de kjøpe med en gang, de kommer aldri til å angre på det! Wallasen er helt gull verdt for å dra på hytta for å kose seg.»