Denne utsikten er ikke den verste du kan få. Stedet er Røssesund mellom Tjøme og Brøtsø i Vestfold,og hytteutleier er Utleiemeglingen i Tønsberg
- Vi regner med sterk pågang framover i vår, sier Ole Christer Wilhelmsen Askjem i Uteleiemeglingen i Tønsberg. Det er tredje året for meglerfirmaet, og hyttene er hovedsakelig plassert på Tjøme, Nøtterøy og i Sandefjord. Det mest attraktive tidsrommet for leie er fra fellesferien og ut til midten av august, forteller Askjem og regner med god interesse framover.
 
Rorbuer og sørlandshus
Norsk Båt & Hytteutleie formidler hytteutleie og båtutleie over hele landet, og har både hytter langs kysten i sør, rorbuer i nord og hytter på fjellet. Jan Hermansen i Østfold-firmaet forteller om en stille periode fram til påske, men at de nå går lysere tider i møte.
- Det pleier å ta seg opp utover våren, sier Hermansen, som leier ut alt fra 14-fot’ere med motorer på 30 hestekrefter til cabin-cruisere og større seilbåter.
Firmaet Agderferie har en økning på 15 % på utleie i forhold til 2006, og her begynte sommer-rushet allerede i oktober.
- Hovedtyngden bestiller hos oss i perioden fra januar til påske, sier markedsansvarlig Odd Jørgensen i Agderferie AS. Han formidler hytter langs hele kysten fra Vestfold til Møre og Romsdal, og har rundt 100 hytter til leie. De beste sommerstedene for sesongen 2007 er nå tatt, og det betyr at folk må slå litt av på kravene med tanke på drømmehytta.
- Det er et voldsomt trøkk i Agderfylkene, og også lett å leie ut i Vestfold, sier Jørgensen, som forteller om hyttestørrelser på fra 75 -100 kvadratmeter og kunder som stiller stadig større krav til komfort. Her får du en komplett pakke med hytte, båt og det hele, sier han og oppfordrer til kontakt med det etablerte firmaet.
 
Muligheter til fjells
Gausta Booking har tilgang på rundt 30 leiligheter i Gaustablikkområdet, og oppfordrer folk til å gå inn på nettsida for å bestille fjellhytte til sommeren. Mange av de som ønsker å leie i området er mellomeuropeere. Hittil har det vært folk fra Nederland, England, Danmark og Sverige som har vært mest interessert i Telemarks-opplevelser, men daglig leder Per Oddvar Andersen oppfordrer naturligvis nordmenn til å komme til Telemarks fjellverden.
- Her kan du få flotte fjellhytter på 180 kvadratmeter, og prisene hos oss ligger på fra 2.000 – 5.000 kroner døgnet, presiserer Andersen i Gausta Booking.
Jan Pedersen i Gautefallhyttene har 50% belegg for sommersesongen 2007, vil gjerne ha besøk i juli måned og tar imot både til private lag og bedriftsforsamlinger.
- Vi har nærhet til det meste og hytter til de fleste. Alt fra 180 til 430 kvadratmeter, forklarer Pedersen og inviterer til fjellturer, bad i basseng og fisking i ferskvann.
 
Tid for båt
Påsken betyr starten på en ny sesong for mange båtelskere. For de som allerede har båt er tiden inne for oppussing og klargjøring. For de som ikke eier en sjøfarende farkost er tiden inne for å leie, og da kan valget stå mellom seilbåt eller skjærgårdsjeep, daycruiser eller cabincruiser. Alt etter behov og pengebok.
Mange er tidlig ute med å bestillle ”sin” båt til sommerens aktiviteter, men fortsatt er det muligheter både for seile- og motorentusiaster.
Vestfold Båtutleie melder om fullt bookingkjør for kommende sommer, men fortsatt ledig kapasitet på mye av materialet som ligger fra 16 til 65 fot. Sommereventyret kan oppleves i en skjærgårdsjeep fra Askeladden, seilbåter er fortsatt mulig å få tak i og det er også jeepen fra Yamarin.
-Leie av båter er et sterkt økende marked, og jeg ser en klar trend i at spesielt yngre mennesker ser fordelene ved å leie, forteller Per Ivar Aas i Vestfold Båtutleie til BaatMarkedet.no og tenker pris og iver på utnyttelse.
Oslo Fjordservice har både en 15’ til fiskeentusiasten, og en 35’ til den som vil kle seg i sommerlig komfort.
- Vi har hele spekteret fra den lille Bever’en til en stor Bavaria, men generelt er det nå lettest å få tak i de mindre modellene. Hvis du ikke bestiller på tidlig vår vil du fort være for sent ute, forteller daglig leder Hans Herman Behrens i Oslo Fjordservice og bekrefter at både utdrikningslag, alenefedre med barn og familier som ønsker fredelig sommeridyll er i den maritime målgruppen. Som leietakere uten for mange forpliktelser.
 
  
Leie eller eie
Å leie hytte eller leie båt er tingen for de som ønsker et rimeligere alternativ enn å eie. Du slipper mye av ansvaret,du slipper båtpuss og hyttepuss, opplag og utgifter. Forhåpentligvis slipper du også regnværet.
Hvis du skulle være så uheldig å få sommerlig striregn, får du prise innegledene og legge kortvarig irritasjon til side. Men sommer kommer, dagene går og leietakerne er mange. Så rådet til deg: Løp og lei!