Bildet over: Pihl AS med bestyrer Per Fineid i spissen skal etablere 65 nye hyttetomter på Storåsen. Det er ikke noe å si på utsikten. Reguleringsplanen legges nå ut til offentlig ettersyn. (Foto: Ole Ludvig Rosenborg)

– Etterspørselen etter fritidshytter på Sjusjøen er veldig stor. Vi kan tilby flotte skimuligheter, fin beliggenhet, kort vei til Oslo, og det meste er veldig familierettet. At Sjusjøen nå skal arrangere verdenscup i langrenn, tror jeg også vil virke positivt inn på sikt, sier Per Fineid til Ringsaker Blad.

Måtte redusere antall tomter

Reguleringsplanen for Storåsen hytteområde er nå klar for offentlig ettersyn, slik rådmannen anbefaler i sitt forslag til vedtak. Planforslaget omfatter 1360 mål der ca. 950 mål er avsatt til hyttebebyggelse. Det er 281 hytter i området i dag. Forslaget legger altså opp til en fortetting med 65 nye sjøleiertomter.

LES OGSÅ: Vil lage Norges største hytteby

I morgen havner saken på bordet til planutvalget. Per Fineid er innstilt på at det kan komme en del innsigelser, noe som også var tilfelle i forbindelse med reguleringsplanen for Lunkenvegen hytteområde. Det tok hele fem år før planene om etablering av 26 tomter ble godkjent.

Nå er altså målet å tilby 65 tomter. Hedmark fylkeskommunen ber om at de som har hytter i området tas med på råd.

– Det har vi alltid gjort, sier Fineid.

Orienteringsmøte

– Planforslaget på Storåsen er litt spesielt med tanke på at vi har to grupper med konsentrert fritidsbebyggelse (15 hytter i hver av gruppene). Avstanden er noe tettere enn det som er normalt for området. Men de som ønsker å kjøpe tomt, vet hva de går til. Og det er ingen andre hytteeiere som vil bli berørt, sier Fineid.

I fjor inviterte Pihl AS til orienteringsmøte på Tingvang, der de redegjorde for planene. Møtet var godt besøkt.

LES OGSÅ: Nytt hyttefelt i Sirdal

– Vi fikk noen innspill, blant annet i forbindelse med veg. Nå får alle anledning til å si sin mening igjen, i forbindelse med høringsrunden sier Fineid.

Han er forberedt på nye innsigelser.

– Det er helt vanlig med innspill når reguleringsplaner legges ut til offentlig ettersyn, sier han.

Vann og kloakk

Fineid håper reguleringsplan for Storåsen hytteområdet blir vedtatt seinest i 2013, slik at tomtesalget kan komme i gang.

LES OGSÅ: Den første av 65 hytter under tak

Pihl AS ønsker å bygge ut området over flere år. Han legger til det er lagt til rette for utbygging av vann og kloakk.

– Hvis hytteeierne ønsker vann og kloakk, er vi klare til å bygge ut. Vi skal også legge høyspentledningene i området i bakken. Det ser jeg på som en bonus for tomtekjøperne, sier Fineid.

– Hvordan vil du ellers beskrive det nye hytteområdet?

– Det ligger i et etablert hytteområdet, det er fint og frittliggende og med bra utsyn, sier Fineid.

Planer på Ljøsheim

Phil AS har i dag 1.000 hytter på Sjusjøen, fram til Kroksjøen. Grunneieren har ingen nye hytteplaner i Norges største hytte. Pihl AS ønsker derimot å etablere 150 enheter på Ljøsheim/Grunnåsen.

– Foreløpig må vi avvente og se om det åpnes opp for vann og avløp. Deretter må vi undersøke interessen, sier Fineid.

Pihl ønsker også å etablere 70 tomter på Hamarsæterhøgda.

– Har dere solgt alle tomtene på Sjusjøen?

– Vi har fortsatt 16 tomter i hyttefeltet Lunkenvegen. I tillegg har vi 10–15 ledige tomter på Heståsen. Den reguleringsplanen med godkjent i 2004, og inneholder totalt 36 tomter, sier Fineid.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOKSIDE