– Vi setter inn nye og flere mann i letingen lørdag morgen. Men det er ekstremt vanskelige forhold, med sterk kulde, snø, vind og minimal sikt, sier stabssjef Jan Klüver ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.
Det har vært letemannskaper ute hele natta, men på grunn av de ekstreme værforholdene er det begrenset hva de har fått gjort, sier Klüver.
Sikten er så dårlig at det foreløpig er fånyttes å sette inn helikopter i letingen.
– Vi kan heller ikke sende inn hvem som helst i denne leteaksjonen. På grunn av de ekstreme forholdene må vi ha erfarne, kompetente folk, sier han.
Batteriet på mobiltelefonen til den savnede gikk tomt fredag ettermiddag, men i den siste SMS-meldingen ga nyttig informasjon. De siste meldingene tydet på at mannen fryser, men ellers er i god form, sa stabssjef Jon Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB fredag kveld.
Et Sea King helikopter måtte gjøre vendereis tidlig fredag på grunn av det tette snøværet. Været ble verre utover natta. Det er to tråkkemaskiner og to beltevogner fra Forsvaret på Hjerkinn som har forsøkt å nå fram til mannen, sammen med snøscooterpatruljer fra Oppdal. (©NTB)