I går ble det lagt fram tall som viser at nettopp Tjøme er den kommunen i landet som har de høyeste hytteprisene ved sjøen . Her var gjennomsnittsprisen 6.115.000 millioner kroner i 2009. Lillesand kom på annenplass med 6.045.000 millioner. Tallene er basert på en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Eiendomsmeglernes Forening (Eff) og FINN.

Daglig leder Jørgen Pettersson hos Krogsveen i Tønsberg sier til Tønsbergs Blad at tallene viser at det skjer noe i hyttemarkedet.

- Denne positive utviklingen gir trygghet både for selgere av dyre hytteeiendommer og for kjøpere. Jeg tror helt sikkert det nå vil bli lettere å selge de dyreste eiendommene som er i markedet, sier Pettersson. Han opplyste i går at han akkurat nå er i ferd med å selge en hytte til ti millioner.

- Hytter som koster mellom fem og ti millioner kroner har gått greit å selge. Hytter til rundt ti millioner pluss har også gått forholdsvis greit unna. Men når prisen har vært over 15 millioner og opp mot 20, har det gått mye tråere. Det er i ferd med å forandre seg, sier Pettersson. Han har en hytte med egen øy i Vrengen tilsalgs. Her er prisen satt til 20 millioner.

- Eiendomsmegler Tore Solberg i Z-Eiendom Fritid tror, i likhet med Pettersson, at mange vil komme ned fra gjerdet i 2010.

- Fjoråret var dårlig. Det er det ingen grunn til å legge skjul på. Når en hytteeiendom jeg solgte for 16 millioner var den tredje dyreste i hele landet, sier det seg selv at noe er galt, sier Solberg. Han hevder at det er skjedd en svært positiv utvikling i 2010.

- Så langt har jeg solgt fem eiendommer i Vestfold i år med en pris fra 10 til 25 millioner. Det har vært både hytter og boliger, som er tatt i bruk som hytter, forteller Solberg. Meklerveteranen fra Sandefjord er ikke overrasket over at Tjøme igjen er på hyttetoppen i Norge.

- Tjøme er et av de fineste stedene langs hele norskekysten. Dessuten betyr den korte avstanden fra Oslo mye når folk skal kjøpe seg hytte ved sjøen, sier Tore Solberg til Tønsbergs Blad.

 

LES OGSÅ: Priseksplosjon for hytter