Slungard LL Hanstad_640x333

Bildet over: – Vi må kvitte oss med eiendom for å skaffe kapital, sier admnistrerende direktør Morten Slungård i L L Hanstad.

L L Hanstad selger nå ut eiendommer for å rette opp økonomien. Hittil har bedriften trukket seg ut av det store leilighetsprosjektet Horisont ved Skihytta i Trysilfjellet.

Bak dette prosjektet står Trysilbyggerne der de andre eierne er Trysilfjell Utmarkslag BA, Trysilvassdragets Skogeierforening, Trysil Kommuneskoger KF og Arkitektbua AS. Disse har nå overtatt L L Hanstads aksjepost i anlegget.

Horisont_Trysil_640x425
Leilighetsprosjektet Horisont i Trysilfjellet er noe av det LL Hanstad kvitter seg med.

Må skaffe kapital

Det er advokat Gerhard Sanderød som har oppgaven med å finne en løsning for Nybergsundbedriften, som har vært sentral i mange av de store hytte- og leilighetsutbyggingene i Trysil de senere årene.

- Det er foreløpig ingen avklaring, men jeg regner med å ha noe å gå ut med i midten av april, sier Sanderød til Østlendingen. Han vil ikke si noe om i hvilken retning han tror det heller.

– Vi forsøker å lage avtaler med kreditorene slik at de får utbetalt en del av det de har utestående. For å skaffe kapital, selger Hanstad ut prosjekter og eiendommer, forklarer han.

Administrerende direktør Morten Slungård bekrefter dette. I tillegg til Horisont, er det tomter i Vestadbakken i Innbygda og tomteområdet Trudvang i Nybergsund som forsøkes solgt.

Har jobber til mai

For øyeblikket holder bedriften på å avslutte arbeidene med ovarennet i Renabakken og leiligheter i Kvilstein i Trysilfjellet.

– Det ser bra ut før påske. Denne uka har vi hatt 47 personer i arbeid, vi har ingen i permisjon. Vi kommer til å få en roligere mai og juni, men vi holder på med å tegne nye kontrakter, sier Slungård.

Han vil ikke si noe om hvordan han tror resultatet av gjeldsforhandlingene vil være.

- Vi prøver å komme oss gjennom akkorden, men vi er avhengig av å få skaffe kapital, sier han.

13 mill i minus

Det var i fjor høst Nybergsundbedriften så seg nødt til å gå til tingretten og be om hjelp til gjeldsforhandlinger. Gjelda ble oppgitt til å være mellom 13 og 14 millioner.

Bedriften fikk utsettelse på regnskapet for 2009 på grunn av situasjonen. Dette er nå lagt fram og viser at underskuddet var på nær 13, 5 millioner kroner.

Tap på to større prosjekter samt at bedriftens nye bankfirbindelse Nordea nektet bedrifta kassakreditt, ble oppgitt som de viktigste faktorene bak de dårlige tallene til Trysils største entreprenørfirma.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE