Bildet over: På Gaustahytta, 1883 meter over havet, kan påsken være spesielt vakker. Alle foto: Turistforeningen

"Len deg tilbake og la deg varme av iltre peiskubber. La fjellskiene ta deg så langt det måtte passe. La Agatha Christie skremme deg som bare påskekrim kan og skrell appelsinen din i roen og freden mens du nyter viddas vakreste eventyr." Slik formulerer vertskapet på Mogen turisthytte seg for å lokke naturhungrige telemarkinger til fjells i påska, melder Varden.

Mogen_turisthytte_640x480
Mogen turisthytte.

Mogen turisthytte

Mogen fjellhytte åpner for påsken den 15. april.

- Vi er nostalgiske når det gjelder påsken. Mariusgenseren henger klar på ytterste henger, vi børster støv av påskekyllingene og et lass med gule servietter er allerede på plass. Nå venter vi bare på fjellfolket, sier paret på Mogen, Kjersti Wøllo og Petter Martinsen.

LES OGSÅ: Rekordvekst for friluftslivet

Kalhovd turisthytte_640x393
Kalhovd turisthytte.

Kalhovd turisthytte

- På Kalhovd Turisthytte ønskes gamle kjente og nye ansikter velkommen til enda en fantastisk fjell-påske! Her har vi familievennlige omgivelser med skiløyper for en hver smak, forteller Jostein Ruud, bestyrer på Kalhovd. Kalhovd åpnet 18. mars.

Selve påskedagen arrangerer Røde Kors påskerenn og skihoppkonkurranse i alle aldre.

Gaustatoppen_turisthytte02_640x427
Gaustatoppen turisthytte.

Gaustatoppen turisthytte

På Gaustatoppen turisthytte oppunder himmelbrynet er det også betjent i påsken. Akkurat nå er det lite snø der, men det er fortsatt nok til en topptur i påskesolen enten man vil gå selv eller ta Gaustabanen opp. Det er mulig å overnatte, men da må det bookes på forhånd.

- Uansett smaker vaflene best 1883 meter over havet, og mer spektakulær soloppgang skal en lete lenge etter, mener turistforeningen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE