Bildet over: Tinn skal nå forklare miljøvernministeren hvorfor Petter Stordalen fikk lov til å bygge i et vernet område. (Foto: Per Eirik Hekkelstrand)

Hytteavtalen som Tinn kommune har inngått med Petter Stordalen har fått kritikken til å strømme. Alt fra rikspolitikere til jurister har gitt kritikken stemmer. Nå har Tinn-ordfører Turid Opedal sendt et brev til miljøvernminister Erik Solheim.

LES OGSÅ: Petter Stordalen fikk ja – nesten alle andre nei

– Det er kun for å klargjøre slik vi mener at vi har behandlet saken, så det ikke blir så mange spekulasjoner. Det synes vi var veldig viktig å gjøre. Så får det bli opp til de som klager å se om vi har gjort det riktig eller ikke riktig, sier Opedal i følge Varden til NRK.no

Ikke feil fremstilt

Opedal sier at behovet for å gi en forklaring ikke skyldes at hun føler at kommunen har blitt feil fremstilt i media, men at det ikke er alle som har fått med seg hele saken.

LES OGSÅ: Vil la Celina få rive hytte og bygge svømmebasseng

– Det kan være enkeltpersoner som ikke kjenner hele saksgangen. Noen ganger gjør vi feil, og noen ganger gjør vi det riktig. Jeg mener fortsatt at vi har gjort det riktig, sier ordføreren.

Vernet område

Stridens kjerne er at Petter Stordalen har fått tillatelse til å bygge en 130 kvadratmeters hytte i det vernede område Sandvatn i Brattefjell/Vindegge.

I dette området ligger det hytter som ble brukt av motstandsfolk under andre verdenskrig. Som motytelse for tillatelsen skal hotellkonge Stordalen stå for det ytre vedlikeholdet av hyttetunet og tilrettelegge for almennheten.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE