På mange nye snøscootere er det vanskelig å få plassert skiltene foran på kjøretøyet, slik et stivbeint regelverk forlanger.

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud rister på hodet over at samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) ikke tar tak i problemet.

 

Arrogant minister

- Jeg blir litt oppgitt over et så arrogant svar fra ministeren, sier Hokstrud til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Han viser til en rekke henvendelser fra snøscootermiljøet, spesielt i de nordligste fylkene. Her har en rekke snøscooterførere i år blitt bøtelagt for ikke å ha festet registreringsskiltet forskriftsmessig. Skiltet skal stå foran på kjøretøyet i en spesiell vinkel.

- I mange år har det vært greit å ha skiltet plassert bak på snøscooteren, men nå får man altså bøter på 1.500 kroner for ikke å ha skiltet foran. Dagens snøscootere er ikke alltid bygget for plassering av skilt foran slik tilfellet var på 70- og 80-tallet. Utviklingen har gått videre uten at forskrifter har blitt endret, sier Frp-representanten fra Buskerud.

 

Skjønner problemet

Samferdselsministeren svarer Hoksrud med at kjennemerket skal plasseres foran av hensyn til «synbarhet ved kontroll av motorvognen i fart». Hun innrømmer imidlertid problemet, siden det siste sesong har kommet en del henvendelser om at det er vanskelig å plassere kjennemerket på forskriftsmessig måte. Vegdirektoratet ønsker derfor å vurdere om problemet er så stort at de bør gjøres endring i reglene.

Problemet er bare at direktoratet ikke har kapasitet til å gjøre denne vurderingen, i hvert fall ikke før kommende vinter. Og samferdselsministeren vil heller ikke pålegge en slik vurdering.

- Jeg ser ikke, sett hen til etatens øvrige oppgaver, at dette er arbeid som bør prioriteres sterkere enn det Statens vegvesen har lagt opp til, skriver samferdselsministeren.

Hun ønsker heller ikke at politiet midlertidig skal la være å utstede bøter dersom skiltet ikke står foran på snøscooteren. (ANB)