Tekst: Tom Brodin, Foto fra finn.no

For de 300 luksuriøse kvadratmeterne ble ikke solgt, heller ikke da selgeren, som selv er eiendomsmegler, slo av et par millioner.

Nå er den solgt, fra Wongravens selskap Black Martini AS, for 15 millioner til Arvid Krogh. Han er en av eierne av Krogh Holding, som eier optikerkjeden Krogh Optikk.

Svært høy standard

Wongraven ga 1,9 millioner for tomta i 2005, og han sparte ikke på luksusen da hytta ble bygd, og heller ikke på inventaret da den sto ferdig i 2008. Ifølge finn-annonsen fra i høst er det oppvarmede vinduer i vegger og tak i stua, vannbåren varme i alle golv, i tillegg til lys- og varmestyring i alle rommene. Innvendige betongtrapper med glassrekkverk, slottsbehandlet heltre eikegolv, fransk eik fra 1940 i himlingene og to og en halv meter høye, spesiallagede dører i sortbeiset eik ble det også annonsert med, i tillegg til Boffi-kjøkken med Gaggenau hvitevarer – og møbler fra Minotti, Flexform og B&B. Hytta, som har vedlikeholdsfri fasade i stein og miljøvennlig trevirke, har fire soverom og to bad og plass til to biler i garasjen. Selv om hytta nå er solgt, ligger det både tegninger og detaljerte beskrivelser på blackmartini.no. Der kan du også se hva leieprisene var for både helger og hele uker. Et påskeopphold, for eksempel, kostet 66.000 kroner.

Litt lettere å selge dyre hytter nå?

Hytta i Hemsedal er ei av flere nå på ettervinteren, som er blitt solgt godt over fjorårets dyreste. Les også om Norges dyreste strandeiendom, som nå forsøkes solgt med rabatt.