De tre mennene fra Tyskland var på turistfiske i området da de kjørte på skjæret med ei åpen tresnekke de hadde leid, opplyser operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt til NTB.
Den ene av de tre mennene svømte i land etter forliset og fikk varslet en kvinne som igjen kontaktet politiet. Ifølge den ilandsvømte mannen oppholdt de to andre seg på skjæret.

Da politiet kort tid etter gikk ut med en ambulansebåt, fant de begge mennene i sjøen, den ene i live og den andre omkommet. Mannen som var i live, var nedkjølt og ble brakt til Haukeland universitetssykehus i Bergen sammen med mannen som tidligere hadde svømt i land. De er lettere skadd, og tilstanden deres er stabil, ifølge en pressemelding fra sykehuset.

- Skjæret de gikk på, er et skvalpeskjær som sjøen slår over. Vi vet ikke om de to mennene er blitt kastet på sjøen eller om de forsøkte å svømme i land, sier operasjonsleder Johannessen.
Ingen av de tre mennene hadde redningsvest på seg. De var med i gruppe på seks personer som var i det populære området for å drive turistfiske. De tre mennene er i alderen 40 til 60 år. (©NTB)