Menn over 40 år er ikke flinke til å bruke redningsvest, og dessverre har altfor mange druknet når de har vært på hytteferie.

At denne aldersgruppa med mannfolk slurver med vestbruk, har Redningsselskapet tatt konsekvensen av i en ny kalenderkampanje sammen med Sportsbransjen.

På kalenderen er det bilder av langrennsløper Johaug og andre stjerner  – bokse-verdensmester Cecilia Brækhus, fotballspiller Tina Wulf, Camilla Herrem og Linn Jørum Sulland fra håndballandslaget og lengdehopper Margrethe Renstrøm, alle med vest.

Håpet er at menn følger deres eksempel og ta på seg redningsvesten når de ferdes på sjøen.

Therese Johaug bruker alltid vest

– Noen synes kanskje det er ukult å bruke vest, men det er kjempeviktig for egen sikkerhet. Nå som båtsesongen er i gang og finværet kommer, er det viktig at folk tar forholdsregler og tar på vesten, oppfordrer Therese Johaug.

– Bruker du vest selv?

– Ja, det gjør jeg. Alltid!

Therese Johaug
Kvinner og barn er flinke til å bruke redningsvest. Therese Johaug skal inspirere mannfolk til å gjøre det også. (Foto: Redningsselskapet)

Vest redder liv

Redningsselskapet hjelper hvert år 12.000 mennesker med små og store problemer på havet. De siste årene har mannskapet på redningsskøytene observert at flere bruker vest når de er på sjøen.

– Barn og kvinner er allerede flinke til å ta på flyteplagg i båt. Nå håper vi at menn over 40 år, som ikke er så flinke vestbrukere, følger idrettsjentenes eksempel og blir gode rollemodeller. Vesten kan være forskjellen på liv og død når uhellet er ute. Det er tøft å bruke redningsvest, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet, som håper alle henger kalenderen på kjøleskapet i sommer. 

Fotokonkurranse

Redningsselskapet premierer vestbruk  ved å gi bort en redningsvest til beste vestbilde tagget med #redningsselskapet på Instagram eller postet på Redningsselskapets facebookside.