Det er gründerne Ole Monsen og Per Aronsen som selger Saltdalsbygg til Mestergruppen. Konsernet blir etter oppkjøpet landets desidert største hyttebygger.

Skjermbilde 2017-06-20 kl
Saltdalshyttas ansatte vinker farvel til traileren som kjører avgårde med bygg nummer 6000 fra fabrikken nå i vår. (Skjermdump fra Saltdalshyttas FB-side)

- Mektig imponert

– Saltdalsbygg er den aktøren i Norge som har lykkes best med industriell tilvirkning av boliger og fritidsboliger. Vi er mektig imponert over det de har fått til, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen til Dagens Næringsliv.

Mestergruppen har tre kjeder som består av de frittstående medlemsbedriftene Mesterhus, Systemhus og Blinkhus. Dette er virksomheter som årlig leverer rundt 300 hytter. Saltdalshytta selger alene rundt 450 hytter i året. 

Gigant i boligmarkedet

Mestergruppen er dessuten en ruvende aktør i det norske boligmarkedet med rundt 3500 boliger i året. Saltdalshytta er en forholdsvis ny og ennå beskjeden aktør i boligmarkedet med sine 50 enheter.

Eierne Per Aronsen og Ole Monsen fortsetter som minoritetsaksjonærer i selskapet. Hver av dem skal i følge DN ha fått ca 180 millioner kroner etter oppkjøpet.