Tekst: Tom Brodin, foto hentet fra Finn

En kvadratmeterpris på 275.000 kroner, skriver Tønsbergs Blad i overskriften, og isolert sett blir jo dette temmelig høyt. Men, egentlig er golvarealet i selve hytta fra 1923 omtrent dobbelt så stort, det er bare det at det etter reglene ikke er målbart, fordi takhøyden er for lav.

Og så kommer et anneks med bruksareal på 14 kvadratmeter, i tillegg til at loftet er golvet, og at arealet på dette er 7 kvadratmeter.

Så, summa summarum, blir det jo noen kvadratmeter av det. Og hvem tåler ikke å ligge trangt i lyse sommernetter på en av de aller mest attraktive kyststrekningene våre, hvor sjøhytteprisene er de høyeste i landet? Og langt over de 2,426 millionene som er landsgjennomsnittet for disse hyttene.

Muligheten teller mest

For når det kommer til stykket, er det selve muligheten som drar prisen i været. Så får det heller være at golvarealene ikke er allverden, og heller ikke tomtearealet, mens antall meter med strandlinje slett ikke er så verst. Den er nemlig på cirka 30 meter, mens tomta bare er på 260 kvadratmeter.

Hva sier markedet?

En stor terrasse og ei relativt ny brygge med plass til 7-8 båter er heller ikke noe minus.

Så blir det spennende å se hva markedet sier. Det er jo tross alt interessentene akkurat her og nå og om de er interessert i å slåss om herlighetene, som bestemmer om sju millioner kroner er en riktig pris, eller om den er satt for høyt. Eller kanskje til og med for lavt …?