Det er flere måter å lage suppa på, men uansett gjelder det å starte tidlig med krabbene, som skal kokes, knuses og etter hvert siles fra. Og husk, det skal være plenty av dem. Derimot skal du ikke ha mer vann enn nødvendig for å få tatt livet av krabbene på en forsvarlig måte. Og så skal kraften koke lenge, så volumet reduseres.

Løk, grasløk, purre og/eller hvitløk

Diverse løksorter er godt i suppa, og det er en smakssak om disse skal tilsettes tidlig eller noe seinere i prosessen. Hvis du koker dem sammen med krabbene, må også grønnsaksrestene siles vekk. 

Mens de egentlig godt kan bli i suppa.

Rød eller hvit?

Olivenolje, balsamicoeddik, rømme og diverse krydder er gjengangere i flere av suppeoppskriftene som finnes på nettet. Og det er også tomatpuré og knuste tomater. Og gjerne paprika.

Bruk fantasien

Denne suppa greier seg godt alene, eller gjerne tilsatt reker, men kan også kombineres med ei fiskesuppe som vi har anbefalt tidligere.

Den eneste forskjellen er å starte med ferdig avsilt krabbekraft.

Ellers er det, som med mye annen matlaging, bare å slå seg løs og smake seg fram. det går sjelden galt.

Mye annen god og gratis festmat i fjæresteinene

Strandsnegler er også velsmakende mat, som du for eksempel kan ha på brødskiva sammen med majones. Når de har kokt 8-10 minutter, fjerner du den lille klaffen som de lukker den lille klaffen til huset sitt med, og så pirker du ut resten med ei lita nål.

Det er et pirkearbeid, men hvorfor ha så hastverk i sommerkvelden ...?

Har du forresten fått med deg at den lite velkomne stillehavsøstersen ikke bare er ei plage? Den kan nemlig også spises.

Småkrabbene er utmerket agn

Tilbake til suppa: Hvis du har hytte et sted der svaberget går bratt ned i sjøen, kan det være bra berggylteforhold. Den liker også krabbe, så hvis det ble for mye til suppa, kan noen brukes som agn.

Da må du huske på å ta deg god tid, for berggylta må få anledning til å svelge krabbeagnet og knuse det. Ellers napper du bare kroken ut av munnen på den.

Ikke den letteste fisken å rense

Berggylta har et ganske så gjenstridig skinn, men hvis du skjærer av finnene og litt ned i ryggen, kan du flå dem.

Bruk filetene i krabbe-/ fiskesuppa.