dnt_ski
Skiforholdene er fortsatt gode i fjellet. (Foto: Merete Habberstad)

DNTs medlemsforeninger over hele landet arrangerer fantastiske vårskiturer i de nærmeste ukene. Det er fortsatt gode snø- og skiforhold i de fleste fjellområdene. Hva med å bli med nye venner fra hytte til hytte i Jotunheimen, gå Geiteryggen rundt eller ta en vårskitur over Folgefonna eller Jostedalsbreen? I vår aktivitetsoversikt finner du alle vårskiturene du kan delta på i regi av DNTs medlemsforeninger.

Finn en vårskitur og meld deg på (åpnes i nytt vindu)

std_geiteryggen_v
Geiterygghytta i Skarvheiemen er et ypperlig turmål for vårskituren. (Foto: DNT Oslo og Omegn)

Turforslag: Vårskitur til Geiterygghytta

Hvis du ønsker å ta turen på egen hånd, anbefaler vi en vårskitur til Geiterygghytta i Skarvheimen. Geiterygghytta har 80 sengeplasser og er betjent helt fram til 18. mai.

 

Start turen på Finse og gå nordover til Geiterygghytta. Letteste turen til Geiterygghytta er 16 km langs kvistet rute vest for Sankt Pål. Den østlige ruta gjennom Kyrkjedøri er 20 km og byr på imponerende utsikt nordover mot Skarvheimen, Hardangerjøkulen og Hardangervidda. Finsehytta er bare åpen 16.-18.mai for de som har bestilt plass. Hotellet Finse 1222 holder åpent ut mai. Transport: Tog til og fra Finse. Kart: Finse eller Skarvheimen-Geiteryggen 1:50 000

  • Les mer om Geiterygghytta (åpnes i nytt vindu)
  • Finn andre forslag til skiturer (åpnes i nytt vindu)

    Kilde: DNT - Christian Strand
  •