Bildet: Heddas daglige leder, Magne Omsrud, fikk en noe sjokkerende debut som fiolinist under åpningen av firmaets nye visningshytte. Men det hjalp med coaching i verdensklasse - Hemsing-søstrenes.

 Mange i hyttebransjen har lagt lanseringen av nye produkter nettopp til Hyttemessens åpning. Blant hytteleverandørene har det også vært satset friskt opp mot messestart. Fire nye modeller kom på plass innen åpningsdagen.

Hedda - åpning
Det er vel neppe noen ny visningshytte som er blitt

Fire nye visningshytter åpnet

I tillegg til Hedda, ble Øyer-bedriften Leve Hytter klar med sin nye og tiltalende arkitekttegnede visningshytte, Saltdalshytta kunne åpne dørene til sin mye omtalte ”funkismodell” Aurora Nova og Nordlys kom også på plass med sin første hytte på feltet.

Hedda Hytter slo på stortromma da de til åpningen tok med seg Hemsing-søstrene, mesterfiolinistene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing. De to Valdres-jentene har hver for seg og sammen på kort tid vunnet stjernestatus i europeisk musikkliv.  Sammenhengen mellom virtuost fiolinspill og hytteliv er ikke åpenbar, men åpningshøytideligheten på Hedda-tunet viste flere tangeringsflater.

Hedda - Hemsing-søstrene
Hemsing-søstrenes festival i Aurdal retter seg i stor grad mot hyttefolket i Valdres.

Henvender seg til hyttefolk

Vi står for kvalitet, og det gjør også disse musikerne, sa markedsjef Helge Nordby i sin presentasjon.

Hemsing-søstrene har selv blinket ut hyttefolket som en målgruppe for sin relativt nystartede festival på hjemtraktene i Aurdal, Hemsingfestivalen. Den vellykkede starten i 2013 inspirerte dem til å utvikle festivalen videre. Tidspunktet er lagt til helgen mellom vinterferiene, nettopp for å appellere til de mange tusen hytteinnbyggerne som har tilhørighet til Valdres.

Uvanlig debut

På åpningsdagen for Hedda-hytta skulle det vise seg at mesterfiolinistene ikke var de eneste i forsamlingen med kjennskap til fioliner. Fullstendig intetanende og for åpen scene ble nemlig Heddas daglige leder, Magne Omsrud, invitert til ti minutters lukket prøvespill med søstrene før en ganske unik Valdres-trio debuterte for hytte-publikumet. Ikke uventet leverte Omsrud en mer tapper enn finslepen prestasjon, da tatt i betraktning at hans fiolinopplæring i barndommen brått ble avsluttet i drama: Med hjelp av kamerater knuste han fela. Han følte seg ikke egnet for fiolinspillet.

Men hvis noe skulle motivere Omsrud til en ny start i sitt musikalske liv, ja så måtte det vel være dette skjellsettende samspillet med Hemsing-søstrene.