Fram mot onsdag forventes store nedbørmengder, og meteorologene har nå varslet beredskapsmyndighetene i de aktuelle fylkene.
Ifølge en pressemelding fra Meteorologisk institutt er ikke nedbørsmengden stor nok til å kvalifisere til ekstremværvarsel, men på grunn av de store snømengdene kan situasjonen likevel bli vanskelig.

Store mengder
Varselet sier at det i Vest-Agder og Sørøst-Rogaland kan ventes opp mot 80 millimeter nedbør fram mot onsdag.
I innlandet faller den første nedbøren som snø eller sludd. Nedbøren vil komme i tre omganger. Først natt til mandag, så tirsdag formiddag og deretter natt til onsdag.
I tillegg vil det blåse kraftig vind, opp til sterk kuling, i Rogaland. Temperaturen vil samtidig stige. Denne værkombinasjonen gjør at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Norges geotekniske institutt (NGI) sammen med Meteorologisk institutt følger situasjonen nøye. Det kan bli fare for både flom og snøskred.

Tung
Snøværet, som de siste ukene har satt deler av Sørlandet ut av spill, kan på denne måten skape ytterligere problemer. Dersom regnet faller på snømassene, vil snøen trekke vannet til seg og vekten øke betraktelig. Dette kan gjøre hustak og terrassegulv svært utsatt for kollaps.
Samtidig vil regnet føre til problemer fordi snøen har tettet til avløp. Vannet vil ikke ha noe sted å gjøre av seg. NVE varsler om fare for lokale oversvømmelser som følge av gjentetting av avløp.
(©NTB)