SkiStar Trysil åpner stolheisen Fjellekspressen med to bakker, samt heis og en bakke i barneområdet Eventyr. Til sammen over fem kilometer med bra alpin skikjøring er tilbudet gjestene kan vente seg åpningshelga.

Tidligere enn i fjor

– I år blir sesongstarten to uker tidligere enn i fjor og det er bra. Vi merker stor pågang fra skisugne gjester som lurer på når vi åpner. Nå er datoen satt og det skal bli så godt å komme i gang. Vi åpner bakke 13 og 15, pluss barnebakken, og det vil være åpent hver dag. Det er en veldig bra start, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef i SkiStar Trysil.

Fredag 24. november er det klart for sesongstart i Hemsedal også. Både Trysil og Hemsedal har hatt gode perioder for snøproduksjon og har i tillegg fått noen solide dump med natursnø. Værprognosen framover ser også bra ut med tanke på sesongstart.

SkiStar, markedsleder i alpin fjellturisme i Skandinavia, sesongåpnet i svenske Vemdalen og i Lindvallen i Sälen 4. november. SkiStar Åre åpner samtidig med Trysil.

Ny stolheis i Hemsedal

Sesongens store nyhet i Hemsedal, den nye stolheisen Lodge Express, er ikke klar til åpningshelga, men åpner i god tid før julegjestene ankommer. Åpningsdatoen er satt til 15. desember. Lodge Express vil frakte gjestene nær sagt fra døra på SkiStar Lodge Hemsedal og opp på fjellet.

– Vi ser virkelig fram til både sesongstart og åpningen av nye Lodge Express. Vi har tro på at dette blir nok en veldig bra sesong og både vi og Trysil skal levere et bra skiprodukt fra dag én, sier Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.

Skitesthelgene

Mange ser fram til de tradisjonsrike skitesthelgene, som arrangeres i Trysil helga 7.-10. desember og i Hemsedal 14.-17. desember. Under skitesthelgene kan alle som vil teste sesongens skinyheter og de aller fleste skileverandørene er på plass.

Vær oppmerksom på at det tas forbehold om endringer i åpningsprogrammet om gjeldende værprognoser ikke slår inn.

Her kan du følge vær- og føreinformasjon på destinasjonene. Samt se webkameraer, værstasjoner og værprognoser.

Alt om SkiStars skitesthelger finner du her:

Vemdalen: 23-26. november

Sälen: 30. november-3. desember

Trysil: 7.-10. desember

Åre: 7.-10. desember

Hemsedal: 14.-17. desember